Спенсър: Очаква ли се триумф за Кристен Стюарт на предстоящия награден сезон?

 
BHK Banner
 

Принцеса Даяна продължава да е една от най-обичаните фигури от режисьорите в Холивуд 25 години след смъртта й. На 5 ноември, на големия екран официално ще излезе най-новият биографичен филм за нея – „Спенсър“, а първите знаци за това какво очаква зрителите вече са налице. Критици и фенове очакват големи успехи за филма и за Кристен Стюарт, която ще бъде в ролята на Лейди Ди.

Съблазнително е да се прокара линия от актрисата, набрала популярност през далечната 2008 с ролята си на Бела в поредицата „Здрач“ до покойната принцеса Даяна, която тя представя в „Спенсър“: две млади жени, притиснати като пеперуди под похлупака на известността. Но филмът, режисиран от прочутия чилийски режисьор Пабло Лараин, е много по-многослоен от това – опияняващо арт-хаус затъмнение от призрачни кралици, плашила и падащи перли, изпълнено с реалните си нюанси и уязвимост.

Наистина е учудващо, че близо 25 години след смъртта ѝ принцесата на Уелс продължава да присъства в попкултурата – тя е валутата на безброй книги и модни блогъри, а може би и на най-известния сезон на престижната кралска сапунена опера „Короната“ на Netflix. Стюарт споделя, че е фен на продукцията.  „Изгледах го вероятно за една нощ. Мисля, че [актрисата Ема Корин] се справи наистина прекрасно.“ Едва 7-годишна, когато Даяна умира, Стюарт едва ли се смята за една от най исторически верните версии на Даяна, но когато Лараин се свързва с нея и й предлага ролята, „Знаех още преди да прочета сценария. Не съм от Обединеното кралство, никога не съм се интересувала особено и от кралското семейство. Така че аз бях един вид наистина чиста личност и след това можех да я погълна по начин, който всъщност се усещаше много инстинктивно, разбирате ли?“

След световната премиера на филмовия фестивал във Венеция през първата седмица на септември се заговори за сигурна номинация за най-добра актриса, която бързо достигна трескава височина.

Стюарт е последната звезда, която влиза в ролята на принцеса Даяна. Наоми Уотс се представи страхотно в образа ѝ в биографичния филм от 2013 „Даяна“. Ема Корин изигра майката на принц Хари в четвърти сезон на „Короната“ , като за петия ще бъде наследена от Елизабет Дебики.

Очаквайте нашето PROUD.bg Review на „Спенсър“ в началото на ноември.

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина