Реакции след забраната на драг изявите в Тенеси

Неотдавнашното решение на Тенеси да забрани публичните драг шоута предизвика възмущение и провокира бурна реакция от страна на ЛГБТИ+ общността и нейните съюзници. Решението, което ограничава свободата на изразяване и артистичното представяне на драг кралици и куиър хора, е неудачна стъпка назад в борбата за равни права и приемане.

Драгът отдавна е важна част от ЛГБТИ+ културата, предоставяйки платформа за себеизразяване и творчество. Драг шоутата са не само забавни, но и мощно средство за изграждане на общност и насърчаване на приемането и разбирането. Със забраната на тези представления Тенеси не само заглушава гласове, но и отрича основното право на артистично изразяване.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Положителното в ситуацията е, че много хора се включиха в социалните медии, за да изразят подкрепата си за драг общността и да призоват обществените фигури и знаменитостите да се застъпят за свободата на драга. Някои от най-силните гласове в това движение бяха самите драг кралици, които използваха платформата си, за да се изкажат срещу това дискриминационно решение.

Хора от общността се обърнаха към всички известни личности, участвали в RuPaul’s Drag Race като гост звезди или съдии, с призив за изразяване на публичната си позиция относно решението на Тенеси.