Как Paysafe България работи за приобщаване на ЛГБТИ служителите си

ЛГБТИ мрежа, управлявана от ЛГБТИ служители и съмишленици на общността, чиято цел е да създаде по-благоприятна и толерантна работна среда за тях. Такава стъпка предприема през 2020г компанията Paysafe Group водещ глобален доставчик на платежни решения.

„Вече трета година нашата главна мисия е да информираме всички служители системно за случващото се в компанията и за всички организирани събития през годината, използвайки каналите ни за вътрешна комуникация. С това бихме искали да подчертаем, че вратите ни са отворени за всички служители, които имат желанието да посетят събитията“, споделя Яница Христова, ръководител на LGBTQ+@Paysafe за България

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Сред активностите на ЛГБТИ мрежата са са събития с участието на гост-говорители, с представители на външни ЛГБТИ организации,  виртуални/онлайн неформални разговори по теми, интересуващи ЛГБТИ служителите, както и благотворителни инициативи. Paysafe България подкрепя с финансово дарение и София Прайд през последните две години, както и в други държави, където компанията има офиси. Така Прайд месеца се превръща и в едно от основните събития в компанията през годината.

Общността получава огромна подкрепа, доказателство за което са рекордната посещаемост и нарастващ интерес от страна на всички служители, а не само от членове на общността“, допълва Божена Панделиева, Мениджър Корпоративни Комуникации.

Всяка от неформалните мрежи от служители в Paysafe има и своя спонсор. За ЛГБТИ мрежата отговаряШон Лавел, Старши Вицепрезидент и Генерален Мениджър Директен Маркетинг, който същевременно е и открит член гей мъж.

Чрез неговите насоки и лидерство, както и сътрудничеството между другите членове на мрежата, LGBTQ+@Paysafe успява да осигури видимост сред организацията, където хората да се чувстват свободни да бъдат себе си.