Звездата от „Stranger Things“ Ноа Шнап потвърди, че Уил Байърс е гей

Шнап потвърди сексуалността на Уил Байърс в ново интервю. "Той е влюбен в Майк" допълни той.

От дебюта си през 2016 г. телевизионните ентусиасти се потопиха в научнофантастичния сериал на Netflix, който получи одобрението на критиката. Макар че зрителите оцениха сериала заради спиращите дъха битки и ужасяващите злодеи, те се впуснаха и в постоянно променящите се сюжетни арки на героите, включително на Уил и неговата сексуалност.

По време на сериала феновете спекулираха, че героят може би е гей и е влюбен в най-добрия си приятел от детството Майк Уилър. В “ Stranger Things 4: Vol. 2″ всичко това достигна своя връх, когато Уил изнесе прочувствена реч за това, че е различен от другите хора – което според някои фенове има куиър значение.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Когато си различен, понякога се чувстваш като грешка„, каза той, когато обсъждаше връзката на Уил и Ел.

В неотдавнашно интервю за Variety Шнап сложи край на спекулациите на феновете, като потвърди, че героят му всъщност е гей. На въпроса за емоционалната сюжетна арка на Уил, 17-годишният младеж потвърди, че тя е била загатната още от първи сезон.

Очевидно е, че това беше загатнато в сезон 1: винаги е било някак си там, но никога не сте знаели дали е това или просто съзрява по-бавно от приятелите си…„, обяснява той. „Сега, когато той порасна, те го направиха съвсем реално, очевидно нещо. 100% е ясно, че той е гей и наистина обича най-добрият си приятел Майк.

Шнап допълни, че феновете са се обгръщали към него и са разказвали колко оценяват бавното „излизане от гардероба“ на героя му.

Току-що бях в Париж и мъж се приближи до мен и каза:Уау, Уил ме накара да се почувствам толкова добре. И се свързах с него толкова много. Точно такъв бях аз, когато бях дете„, разказва Шнап.

Ноа споделя, че създателите на сериала, братята Дъфър, имат план за развитието на сюжетна линия за Уил, свързана с неговата сексуалност в следващия 5 и последен сезон на „Stranger Things“.

Снимка: Netflix