Посети първия български ЛГБТИ център

Rainbow Hub обявява приемно време, в което всеки ще може да посети пространството и да се запознае с дейностите му. Посетителите ще имат възможност да зададат въпроси, свързани с правата на ЛГБТИ хората в България, да потърсят подкрепа или просто да се запознаят с доброволците и екипа на Хъба на чаша кафе. Всеки ЛГБТИ човек или съюзник е добре дошъл всеки вторник и четвъртък между 15:00 и 18:30 на адрес: София, ул. Любен Каравелов 24, ет. 1.

Rainbow Hub, първият български ЛГБТИ център, отвори врати през април тази година и стана дом на десетки куиър събития и инициативи. Освен като общностно пространство, той служи за офис на трите ЛГБТИ организации, които го създадоха: фондация GLAS, фондация „Ресурсен център Билитис“ и Младежка ЛГБТ организация „Действие“.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Целта на центъра е да предоставя защитено пространство за ЛГБТИ общността да се среща и разраства, да обменя информация и търси подкрепа, затова екипът на Rainbow Hub насърчава всеки куиър човек да се чувства добре дошъл.

Освен в приемното време, може да посетите Rainbow Hub като се включите в някоя от вече съществуващите инициативи. Програмата на Rainbow Hub включва срещи на различни групи по интереси: групи за самоподкрепа на ЛГБТИ младежи (BraveLab), транс и интерсекс хора (T.I.A.), ЛГБТИ родители и съ-родителство. В пространството се срещат филмовият и литературният клуб – Big Gay Film Club и Big Gay Book Club, а от скоро ще започнат и срещите за англоговорящи ЛГБТИ хора – Rainbow Sofia. В приемното време на Rainbow Hub ще има и възможност за анонимно и безплатно тестване за ХИВ с орални тестове, подкрепено от Telus International.

За повече информация и консултации, свържете се с  Rainbow Hub тук.