Стартира месечен клуб за куиър кино по модела на Big Gay Book Club

Кино клуб за любителите на куиър киното и куиър кино критиката започва в София от края на юли. Проектът се случва по инициатива на Фондация GLAS като логично продължение на успешния формат на книжния клуб Big Gay Book Club, който от края на миналата година събира феновете на ЛГБТИ литературата веднъж месечно в София.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Кино клубът ще се казва Big Gay Film Club и ще акцентира върху всички форми и жанрове на куиър киното. Особено внимание ще се обръща не само на по-новите продукции, но най-вече на ключови куиър филми от историята на киното от самото му зараждане до наши дни. Така прожекция след прожекция клубът цели да сглоби пъстрия, но невинаги достатъчно познат пъзел на многообразните куиър истории, разказани чрез визуалния език на седмото изкуство.

Срещите ще се състоят през последната седмица на всеки месец в Rainbow Hub в София. Всяка прожекция ще бъде съпътствана от дискусия, в която заедно с кино експерти, критици, любители, хора на изкуството и присъстващата публиката ще поставяме филмите в контекст и ще събираме различните гледни точки на прочита им.

Big Gay Film Club е отворен за всеки, който обича киното и добрите визуални истории, но е с предварително записване до изчерпване на свободните места. Желаещите могат да следят и да се регистрират за всяка следваща прожекция, както и да предлагат заглавия в официалната Facebook група на инициативата.