PROUD.bg Presents: Звуците на август 2019

В месечната ни рубрика, PROUD.bg подбира саундтрака на месеца aka новите музикални албуми, които в никакъв случай не трябва да пропускате. Както очаквахме, август компенсира за по-слабия юли с огромно количество качествена музика, а тези пет албума почти не излизаха от плейърите ни.

Bazzi – Soul Searching:

 
L’N’Q: House & Disco
 

„Soul Searching“ е по-urban и хип-хоп от миналогодишния дебют на Bazzi – качества, които на хартия го правят да звучи по-безлично и скучно. Резултатът, обаче, е далеч от тези предположения. Той надгражда многократно над показаното в дебюта с интересни елементи, искрени и лични текстове, демонстриращи непозната досега дълбочина в изпълнителя и кратка продължителност, която го прави още по-лесен и пристрастяващ за слушане.

Слушай в Spotify

BROCKHAMPTON – Ginger:

Рап колективът от Тексас BROCKHAMPTON се отбеляза с поредния си изненадващ албум „Ginger“, който надмина очакванията на всички и се превърна в кулминацията на кариерата им досега. Kevin Abstract (един от малкото открити гей рапъри) и компания залагат на по-интроспективно и емоционално звучене. Това, обаче, не означава, че типичната им енергия е загърбена напълно – доказателство за това са „St Percy“ и „I Been Born Again“.

Слушай в Spotify

Lana Del Rey – Norman Fucking Rockwell:

Лана Дел Рей най-накрая се докосна до заслуженото и дълго чакано признание от музикалните критици с „Norman Fucking Rockwell“ – най-минималистичния и саундтраков албум на певицата досега. С помощта на страхотния продуцент Джак Антоноф, Лана е открила нова творческа свобода и си е позволила да експериментира повече от всякога. Резултатът са зрели и носталгични балади, красиви пиано аранжименти и една 10-минутна психеделична пиеса.

Слушай в Spotify

Shura – forevher:

Английската инди изпълнителка Shura продължава напред с мисията си да нормализира разказването на любовни куиър истории. Във втория си албум „forevher“, тя звучи значително по-уверено като композитор и същевременно демонстрира емоционална интелигентност, достойна за уважение. Новите ѝ песни взаимстват влияния от фънк и соул жанровете, за сметка на синтовете, с които асоциираме дебюта ѝ, но промяната е повече от добре дошла.

Слушай в Spotify

Taylor Swift – Lover:

В „Lover“ Тейлър Суифт продължава да се придържа към това, което умее най-добре – лесно-слушаеми поп песни с чаровни текстове, разказващи вълнуващи и емоционални истории. Албумът е пълната противоположност на мрачния „Reputation“ с обнадежденото си и замечтано звучене и оправдава заглавието си с романтичните текстове, посветени на Джо Алуин. Впечатляващите умения на Суифт като текстописец продължават да сияят и ѝ позволяват да превърне и най-личната история в нещо универсално, което хиляди хора по света ще припознаят като свое.

Слушай в Spotify