Рут представя Kiss My Attitude на най-голямата музикална конференция в света

Новото видео на Рут Колева е в селекцията и на Berlin Music Video Awards

Рут Колева ще представи Kiss My Attitude на най-значимия арт форуми в света. Рут е единственият участник от България, с покана за  концерт, в музикалната програма на South by Southwestconference&festivals (March 11-20 in Austin, Texas). Фестивалът и конференцията към него се завръщат след дълга covid пауза като едно от най-очакваните събития в света на изкуството, а участието на българката е на 19 март-ден след премиерата на Kiss My Attitude.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

В концерта Рут Колева ще включи освен новата си песен и хитове като Salty, Wassup, Candy Coated или All The Guys, които я утвърдиха на световната сцена. От публиката ще я подкрепя Мария Бакалова, която също ще е в Тексас, за да представи „Жените наистина плачат“ в частта за кино, по време на фестивала.

Едновременно с международната премиера на песента Kiss My Attitude, видеото към проекта става част от селекцията на Berlin Music Video Awards. Клипът, създаден с подкрепата на НФК, влиза в 10-тото юбилейно издание на събитието, като резултатите ще станат ясни между 8 и 11 юни 2022 г.

Видеото към Kiss My Attitude събира Рут Колева за пети път с режисьора Георги Манов и за трети с оператора Александър Станишев. Снимките се реализират в живописна местност около София, но както от екипа отбелязват- мястото е толкова сюрреалистично, че не би могло да се побере в географски или времеви рамки.

За музиката изпълнителката отново разчита на вече утвърдения dream team, в лицето на Георги Линев- Kan Wakan и Илияна Недялкова. Резултатът е песен, която самата Рут определя като много важна в кариерата си: Kiss My Attitude е част от новия ми албум и следствие на дългогодишното ми партньорство със София Прайд и ангажираността с ЛГБТ хората. Текстът докосва онова личното светоусещане, онази смелост да се изразяваш и да бъдеш себе си, когато разбираш кой си и мнението на другите не те интересува. Всъщност разказваме много красива, естествена, макар и според някои нестандартна история.“