PROUD.bg Review: Little Mix празнуват своята независимост в „Confetti“

През последните години Little Mix нямат особена конкуренция сред момичешките групи – американките Fifth Harmony изгоряха напълно заради вътрешни конфликти (а и отстъпваха като качество по време на съществуването си), а корейките BLACKPINK забавляват с висококачествена продукция, но рядко се фокусират върху вокалния си талант. От своя страна Пери, Лий-Ан, Джеси и Джейд отдавна се откъснаха от сянката на телевизионното съзтезание, дало начало на кариерата им и продължават да издават хитова и вдъхновена музика.

Новият шести албум „Confetti“ продължава по стъпките на ударния си предшественик „LM5“, но е още по-важен за групата, тъй като е първото им издание след конфликта със Саймън Коуел и раздялата с лейбъла Syco Music (собственост на Columbia Records). Не липсват препратки към случилото се в текстовете на „Not a Pop Song“ („I don’t do what Simon says, get the message ’cause it’s read“) и откриващото „Break Up Song“ – една от най-силните им песни изобщо, с красиви вокални хармонии и 80-тарски синтове.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Разнообразието е едно от силните качества на 13-та парчета – от клубния хит „Sweet Melody“, през носталгичните R&B нотки на „Breathe“, ърбън елементите в заглавното парче, ABBA чувството в „Happiness“, латино нотката в „Rendezvous“, NSYNC избухванията в „If You Want My Love“, до прочувствената баладичност на „My Love Won’t Let You Down“. Въпреки разнообразието от влияния и стилове, записът звучи единно и фокусирано. Всяка една от певиците в бандата получава възможността да блесне с вокални умения и нито една от тях не засенчва другите – може би това е една от най-важните им формули за успех и сплотеност през годините.

„Confetti“ не е революционна крачка за Little Mix и не предлага високи откровения, но успява да надгради над предните им албуми и да напомни за пореден път защо британките са най-успешната и уважавана група в жанра си вече години наред. За самите момичета пък записът вероятно е знак за независимост и доказателство, че винаги могат да разчитат на таланта и харизмата си, независимо от трудностите, които срещат по пътя си. Изобщо не е трудно да им повярваме, когато изпяват в „Happiness“ – „I swear I’m never gonna lose me again“.

Слушайте „Confetti“ на Little Mix в Spotify.