PROUD.bg Presents: Звуците на февруари 2019

В новата ни месечна рубрика, PROUD.bg подбира саундтрака на месеца aka новите музикални албуми, които в никакъв случай не трябва да пропускате. Февруари се оказа изненадващо плодовит за световната музика. Изданията, които задължително трябва да завъртите са:

 
L’N’Q: House & Disco
 

Ariana Grande – thank you, next:

Само шест месеца след разочароващия „Sweetener“, Ariana се завръща с може би най-завършения си проект досега. В „thank you, next“, певицата продължава експериментите с трап жанра (този път далеч по-сполучливо), но те са разнообразени от класически R&B и поп парчета, които ще задоволят глада на всеки почитател. Времетраенето е съкратено, а това е довело и до липсата на пълнежи. Ядрото на записа е емоционалната искреност, с която Ariana засяга трудни и емоционални теми, като раздялата, смъртта и психичното здраве.

Слушай в Spotify

Broods – Don’t Feed The Pop Monster:

Анти-утопичният трети албум на новозеландското дуо Broods не достига до височините на предните им две издания. За сметка на това, „Don’t Feed The Pop Monster“ доказва, че те могат да се впишат и в една по-различна рамка, балансирайки мрачния си синтпоп с едно по-бляскаво и лъскаво поп звучене. Georgia и Caleb са приели идеята за несъвършенството и са разнообразили дискографията си с нещо по-различно, но и достатъчно вълнуващо.

Слушай в Spotify

Emily King – Scenery:

В „Scenery“, нео-соул певицата Emily King е направила това, което умее най-добре – отпускаща и лека музика, изпълнена с красиви вокали и единност на съдържанието. Със суровия си талант и усещането за динамика, американката доказва, че не е нужно да достигаш невъзможни тонове за да бъдеш добър музикант. Продукцията на „Scenery“ е органична, композициите са изсвирени с истински инструменти, а аранжиментите държат вниманието до последната секунда.

Слушай в Spotify

India.Arie – Worthy:

India.Arie е една от най-незаслужено подценените певици на R&B сцената. Музиката ѝ винаги е изпълнена с изключителна страст, а текстовете ѝ съдържат важни позитивни послания (макар и понякога те да прекрачват границата и да звучат проповеднически). В „Worthy“, тя не е направила никакви компромиси с визията си и е изрисувала картината на един объркан свят, изпълнен с неравенства, който обаче може да бъде поправен със силата на любовта и съчувствието.

Слушай в Spotify

RY X – Unfurl:

С втория си студиен албум, Ry Cuming продължава да прави алтернативната саундтракова музика, за която се изисква специално време и настроение. В правилния момент, обаче, тя въздейства по впечатляващ начин. С „Unfurl“, австралийският музикант едва ли ще се докосне до мейнстрийм успеха, но може би именно в това е част от красотата му. Спрямо дебютния му албум, тук ставаме свидетели и на повече експерименти с темпото и отнесените електроники, които спомагат за задоволителна динамика.

Слушай в Spotify