Световноизвестният хореограф Красен Кръстев ще представи авторски пърформанс в рамките на Sofia Pride Arts на 6 юни

Обществото, в което живеем, става все по-порнографско. Навсякъде около нас има изобилие от сексуалност и сексуални образи. А в същото време ние хората ставаме все по-виртуални.

С тези идеи и внушения се заиграва българският хореограф и танцьор Красен Кръстев в своя пърформанс GGGang, който ще бъде представен за първи път в България на 6 юни, от 21:30 ч., в КАНААЛ (бул. Мадрид 2). С този спектакъл авторът иска да покаже едно “перфектно” нарцистично тяло, да създаде един персонаж, който възбужда в публиката чувство, движещо се между желание и отблъскване. “Опитвам се да маркирам тази амбивалентна фигура, да я назнача, да я заключа във втората си кожа с цел да призная и осъзная, че тя е човек и да насърча зрителите да я приемат”, казва за творбата си артистът.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Роденият в Хасково Красен Кръстев работи в Швейцария като хореограф и изпълнител вече повече от 20 години. Той е ученик на световноизвестния френски балетист и хореограф Морис Бежар. Завършил е Националното хореографско училище в София. Финалист е на международния конкурс за съвременен танц в Париж през 1992 г. През 1993 г. заедно с Теодора Попова и Лилия Стефчева създава първата компания за съвременен танц у нас “Амарант Данс Студио”. През 1996 г. се присъединява към една от най-добрите швейцарски компании за съвременен танц Linga, където работи като изпълнител и асистент. Международната му кариера включва множество проекти, реализирани в сътрудничество с различни артисти от цял свят. През 2014 г. е официално лице на фестивала за съвременен танц и пърформанс ONE Dance Week, където представя проекта си The Jungle. Plovdiv is Burning!.

Вход свободен. Информация за Sofia Pride Arts и пълната му програма можете да намерите на неговия сайт и Facebook страница.