PROUD.bg Review: Kesha се забавлява с композирането в „High Road“

Всички очаквахме с известно любопитство четвъртия албум на Kesha. След като певицата излезе от сянката на продуцента си Dr Luke (обвинен от нея в сексуално насилие), тя спря дъха ни с драматичния „Rainbow“ (2017), който не само се оказа важна психологическа терапия за нея, но и смеси интересни жанрове като кънтри, рок и фънк, събуждайки интереса на музикалните критици, които пренебрегваха електропоп опитите ѝ.

Актуалният „High Road“ бе предшестван от обещания за ненужно завръщане към корените, безкомпромисно поп звучене и синглите „Raising Hell“ и „My Own Dance“, които всички усетихме като крачка назад спрямо демонстрираните заложби в „Rainbow“.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Добрата новина е, че финалният продукт има повече общо с ‘новата’ Kesha, отколкото със ‘старата’. Композиции като „Shadow“, „Cowboy Blues“ „Resentment“, „Father Daughter Dance“ и „Chasing Thunder“ биха се вписали лесно в концепцията на „Rainbow“.

Лошата новина е, че на „High Road“ му липсва единно звучене и концепция – сякаш слушаме парчета от два различни проекта смесени в един продукт. Откриващата „Tonight“, заглавната „High Road“ и вече споменатите сингли ще бъдат енергично изживяване на концерти, но в рамките на този запис звучат сякаш са закъснели с няколко години, а освен това са и твърде изолирани от емоционалното ядро на албума, в което Kesha отново се опира на едно по-зряло композиране.

Не е никаква изненада, че вулгарното чувство за хумор на певицата прозира в голяма част от песните – пиперливата „Honey“, водевилната „The Potato Song (Cuz I Want To)“ и дуета с Wrabel „BFF“ звучат не само като музикални композиции, но и като комедийни скечове. Златната среда между миналото и настоящето на Kesha е достигната в поп парчетата „Kinky“, която предизвиква идеята за моногамията, и оригиналната „Birthday Suit“, в която звездата се заиграва със звуци от 8-битови видео игри от 80-те години.

В крайна сметка, „High Road“ вероятно ще зарадва едни и ще разочарова други. Настроението, което струи от записа, обаче, не може да бъде отречено – личи си, че Kesha се е забавлявала много, докато е създавала песните. Макар и качеството между различните композиции да варира, жанровото разнообразие ще даде възможност на всеки слушател да хареса нещо за себе си.

Оценка: 8/10

Слушай в Spotify