Eстетиката на мъжкото тяло във фотографията на Лео Урсини

През последните години е станало изключително популярно да си млад, красив, перфектен и да показваш голото си тялото си в Instagram. Докато някои го правят по предвидим и клиширан начин, Леонардо Урсини от Италия е намерил начин да се открои с стилистично и концептуално-свързани снимки.

Лео е на 29 и е роден в Рим, където живее и до днес. Градът с толкова богата културна и естетическа история със сигурност е оказал влияние върху представите на фотографа за съвършенство и грация. „Винаги съм се вълнувал от всички форми на визуалното изкуство, които имат способността да породят емоция и чувство или просто да стимулират определена реакция от наблюдаващия. Обожавам фотография, филми, анимета, видео игри, манга и т.н.“

 
L’N’Q: House & Disco
 

Идеята за специфичния стил на снимки се ражда преди години, когато Леонардо отваря приложението Tumblr за първи път. До този момент, той никога не е очаквал, че ще попадне на толкова разнообразен и интересен авторски материал на едно място. Вдъхновен от видяното, Урсини хваща фотоапарата и започва да експериментира. Основната му цел е да намери свой начин да изрази любовта си по мъжкото тяло, което той разпознава като източник на красота, сила и изящество. „Предизвиках себе си, да открия собствения си естетически стил, който да развивам през свободното си време, независимо колко малко е то.“

Снимките на Лео са изключително разпознаваеми. В голяма част от тях изражението на лицето не се вижда. Емоцията е предадена от позата на мъжкото тяло, което, от своя страна, е тренирано и добре оформено. Неизбежната еротика и сексапилът са постигнати по артистичен начин, надхвърлящ стандартите на средностатистическия Instagram гей модел.

Ключова роля в снимките на Леонардо Урсини играе неговия приятел и партньор в личния живот – Микеле. Двамата се запознават през 2014 и споделят интереса си към фотографията. „Той е съучастник в ‘артистичното престъпление’, което извършваме. Но също така е и моя муза. С Микеле се вдъхновяваме взаимно и винаги търсим нещо ново, което да изпробваме. Издирваме нови локации, на които да снимаме. Даваме всичко от себе си да разширяваме мирогледа си и да се усъвършенстваме като фотографи, модели и артисти.“ Общите снимки на Лео и Микеле пресъздават интимната емоция на гей любовта и физическата/сексуалната химия между двама души, които си пасват перфектно.

Относно плановете за бъдещето, Леонардо мечтае да пътува повече, да се запознае с любимите си артисти и модели от социалните мрежи, да работи съвместно с тях и да създаде силни приятелства.

Може да последвате Леонардо и Микеле в Instagram.