„Драматургия на интимността“ – отворена покана за участие

Юлиана Сайска и Николай Божков обявиха своят авторски ЛГБТ проект – групово преживяване чрез средствата на театъра и психодрамата, в който можеш да се включиш ти!

Николай Божков е психолог, психодрама-терапевт, групов аналитик и преподавател в Магистърска програма „Артистични психо-социални практики и психодрама“ на НБУ.  Юлиана Сайска е артист, режисьор и психодрама-терапевт и преподавател в Магистърска програма „Артистични психо-социални практики и психодрама“ на НБУ. Двамата водещи са част от екипа на Психодрама института към Червената къща – член на Федерация на европейските психодрама тренинг организации (ФЕПТО).

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

В рамките на програмата FAIR ARTS, fондация Артеаст, съвместно с The Steps стартира група за преживелищна работа със средствата на театъра и психодрамата. Потопявайки се дълбоко в лабиринтите на душата, проекта има за цел да извади на повърхността всичко, което таим дълбоко в себе си – недоизказано, несподелено, неизживяно, чрез красотата на театралното изкуство.

Потребностите ни от близост и привързаност; начините, по които се свързваме с другите; стиловете на живеене, които имаме и тяхната динамика в отношенията ни. Участниците ще се учат как да говорят за сдържаните емоции, как да се легитимират трудните, негативни чувства, които всеки куиър човек е изпитвал. Идеи и поведения, определяни нормативно в ежедневието като ненормалност и лудост, които на сцената ще намерят своя дом.

Визуалния артист Християн Бакалов ще навлезе в темите за физиката на интимността с Body Sensing сесиите, които ще са част от проекта.

Как да се включите? Заявления за участие може да изпратите на  juliana_saiska@abv.bg или nikollasbg@gmail.com.
Основната информация, която е необходима е име, фамилия, възраст, професия/актуално занимание, телефон и електронен адрес за обратна връзка, както и кратък свободен текст с мотивация за участие в проекта.

Кандидатите трябва да са пълнолетни, а участието е безплатно. Одобрените кандидати ще бъдат поканени на предварителен разговор. Груповите сесии ще се провеждат в залата в The Steps, два пъти в месеца, в четвъртък от 19.00 – 21.00 ч. Повече информация може да откриете във фейсбук събитието.
Крайна дата за приемане на заявки за участие – 13.02.2022 г.

Снимка: Илиян Ружин