“Писма на Омар до бъдещата му съпруга” от Рене Карабаш

 
EXE Banner
 

Влюбени двойки се обясниха в любов един на друг с Писмата на Омар на сцената на Kino Cabana на представянето на новата книга на Рене Карабаш – “Писма на Омар до бъдещата му съпруга”.

Както винаги Рене изненада публиката с нещо концептуално и различно, точно в неин стил. Този път идеята й не включва кино или театрално адаптирани части от книгите й, нито пърформанс или инсталация, а нещо много по-лично и интимно – на сцената се качиха няколко двойки, които предварително са си избрали фрагменти от писмата на Омар, без да казват един на друг избора си. Всяка двойка се качи на сцената и двамата един на друг прочетоха като обяснение в любов писмото, което са си избрали от книгата. Според Рене това е най-добрият начин, по който може да бъде представен този истински плик с писма, защото всяко писмо в него е обяснение в любов към онази или онзи, който има да идва или вече е дошъл.

„Сред избраните двойки има както известни публични личности, така и хора, които рядко попадат под прожекторите, двойки с деца, двойки очакващи дете, гей двойки… С разнообразния си избор на хора, Рене иска да покаже, че за любовната химия няма граници. Нея или я има или я няма и полът и социалният статус не са от значение за молекулата на любовта.“

Една от двойките са Ива и Христиана – едната все много знае, другата все много може. Двете учат заедно в гимназията и съдбата ги събира 15 години по-късно. След дълъг романс от гордост и предразсъдъци, тяхното семейство вече е факт. Двете прочетоха писма една на друга, докато бяха придружени от най-новия член на семейството им – дъщеричката им Елена.

 

“Писма на Омар до бъдещата му съпруга” от Рене Карабаш вече е налична и може да бъде закупена от големите онлайн и физически книжарници.

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина