Търсят се доброволци за пърформанса PURE Pride на Християн Бакалов на 8 юни

Едно от ключовите събития в програмата на Sofia Pride Arts – пърформанс-инсталацията PURE Pride на танцьора и хореограф Християн Бакалов – набира доброволци, които да участват в провеждането му. Събитието ще се състои на 8 юни, от 18:30 ч., във Фабрика 126 (бул. “Мария Луиза” 126”).

PURE Pride е артистичен експеримент, който съчетава визуално изкуство, движенчески театър и пърформанс. Всеки зрител бива потопен индивидуално в поредица от ситуации и преживявания, чрез които се стимулира въображението и възприятието му за реалността. Публиката е преведена през различни пространства, в които визуални и сетивни композиции се активират чрез нейното физическо присъствие. Доброволците ще бъдат част от пърформанса и ще помагат за реализацията на идеята на автора и взаимодействието с публиката.

 
L’N’Q: House & Disco
 

PURE е втората част от трилогия, вдъхновена от идеята за вечност на нидерландския философ Барух Спиноза, която поставя въпросите за раждането и смъртта. Авторът на инсталацията Християн Бакалов завършва Държавното хореографско училище в София и се присъединява към световноизвестната балетна трупа “Младия балет на Франция”. Дълги години е част от трупата на Националния хореографски център за съвременен танц Claude Brumachon в Нант, Франция. С нея той обикаля Европа, Латинска Америка, Африка и САЩ. През последните 10 години работи с утвърдени имена в областта на съвременния танц и театър като Робърт Уилсън, Жером Бел, Ян Фабр, Иво Димчев и др. През 2009 г. се установява в Брюксел, където участва в създаването на Volksroom – пространството за съвременно изкуство на Иво Димчев.

За желаещите да се включат в пърформанса като доброволци няма възрастова граница, нито изисквания за специална физическа подготовка или опит в изкуството. За повече информация относно часовете на репетиции и подаване на заявка за участие, кандидатите могат да изпратят лично съобщение във Facebook страницата на PURE или да пишат на имейл: dimitar@glasfoundation.bg. Информация за Sofia Pride Arts и пълната му програма можете да намерите на неговия сайт и Facebook страница.