PROUD.bg Review: Demi Lovato слага ново начало в „Dancing With The Devil… The Art of Starting Over“

„Dancing With the Devil… The Art of Starting Over“ е доказателство, че мястото на Demi Lovato през 2021 година е в светлината на прожекторите. Певицата, която през 2018 година претърпя свръхдоза и се размина на косъм със смъртта, има още какво да даде на света, а седмият ѝ студиен албум е емоционална одисея, която проследява всички върхове и падения в живота на Demi с неочаквана искреност.

Първите три песни от записа представят хронологично ужасяващите събития преди три години. Откриващата пиано балада „Anyone“ е смразяващ зов за помощ, записан четири дни преди свръхдозата, а епичната заглавна песен е мрачен химн, който трудно ще забравите след края на записа. Голямо рядкост са проектите, които ни въвеждат в нов наратив с интро след началото на албума, но Demi го прави сполучливо с втората значително по-дълга част от албума, в която експериментира смело със синтпоп, рок, фолк и хип-хоп.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Голяма част от песните в „Dancing With the Devil… The Art of Starting Over“ правят завои и се фокусират върху различни влияния, но успяват да се сработят за впечатляващ и сравнително консистентен финален резултат. Не е тайна, че върховите моменти в албума идват в баладични краски. „The Way You Don’t Look At Me“ използва Ed Sheeran-ски кофи-шоп поп звук, за да разкаже история за изчезващи чувства, а „Easy“ (дует с Noah Cyrus) включва най-красивите вокални хармонии в албума, които блестят пред симфоничен инструментал. Кавърът на „Mad World“ на Tears for Fears също заслужава внимание – Lovato успява да направи песента своя с типичния си почерк и да я впише в меланхоличната атмосфера на изданието.

На фона на силно драматичните позиции получаваме и глътка свежест под формата на „Melon Cake“, която би се вписала и в албум на Katy Perry, танцувалната „My Girlfriends Are My Boyfriend“, която би могла да мине за типичната тренди female empowerment песен, ако игнорираме куиър контекста, предвид актуалното разкриване на Demi като пансексуална. Сексуалната ориентация на звездата е фокус и на парчето „The Kind of Lover I Am“, което завършва със смехотворен rant („I don’t care if you’ve got a dick, I don’t care if you got a WAP, I just wanna love“).

„Dancing With the Devil… The Art of Starting Over“ е най-суровия и искрен албум, който Demi Lovato е издавала досега. Въпреки че засяга трудни теми и често изкарва слушателя от комфортната зона, записът си заслужава вниманието и ни кара да се радваме, че певицата е стигнала до такава фаза от живота си, в която може да преглътне грешките от миналото си и да постави ново начало.

Слушайте „Dancing With the Devil… The Art of Starting Over“ на Demi Lovato в Spotify.