PROUD.bg Presents: Звуците на март 2020

В месечната ни рубрика, PROUD.bg подбира саундтрака на месеца aka новите музикални албуми, които в никакъв случай не трябва да пропускате. Март беше кошмарен за целия свят, заради причини, които няма смисъл да описваме за пореден път и тук. Съвсем очаквано, в най-трудните времена се обръщаме към изкуството, способно да ни избави от чувството за несигурност (поне временно), а дните ни през месеца бяха озвучени от:

5 Seconds of Summer – CALM:

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

През последните години 5 Seconds of Summer се превърнаха в нещо, наподобяващо солов проект на Люк Хемингс, а музиката им претърпя значителни метаморфози, които ги превърнаха в една от най-свежите австралийски поп банди. „Calm“ продължава в посоката, която успешния „Youngblood“ зададе преди две години – емоционалните поп парчета с модерна продукция успяват да балансират изпитаната формула с достатъчно свежи нововъведения. От китарите не са останали почти никакви следи, но за сметка на тях композициите атакуват с нова увереност, на която няма как да се сърдим.

Слушай в Spotify

Conan Gray – Kid Krow:

21-годишният Conan Gray е научил ценни уроци от идолите си Taylor Swift, Lorde и Troye Sivan и атакува с инди поп дебют, който ще се хареса на всички меломани със слабост към добрите текстове и нежната меланхолия. Посланията на изпълнителя не изненадват с оригиналност, но ще отговорят на нуждите на много млади хора. Времето ще покаже, дали развитието на Conan ще го превърне в нещо повече от инди сензация, но за момента „Kid Krow“ звучи като сериозен претендент за най-обещаващ дебют на 2020 година.

Слушай в Spotify

Dua Lipa – Future Nostalgia:

“Future Nostalgia” е безкомпромисен диско запис. Dua се оказва достатъчно талантлива за да изнесе на плещите си една по-аналогова и класическа продукция, в която миналото звучи все така живо и актуално. В кратката 37-минутна творба не остава време за излишни експерименти – за сметка на опитите за оригиналничене, получаваме 11 съвършени поп удара, без капчица претенция. С втория си албум Dua Lipa надминава всички очаквания и се превръща в едно от най-важните имена на днешната музикална сцена.

Слушай в Spotify

Jessie Reyez – BEFORE LOVE CAME TO KILL US:

„I should’ve fucked your friends, it would’ve been the best revenge“ са първите думи, които Jessie Reyez изпява в дебютния си албум „Before Love Came To Kill Us“. На смущаващата обложка певицата е седнала върху ковчег, облечена в красива бяла рокля – веднага става ясно, че канадката с латино корени знае как да привлече вниманието. Добрата новина е, че тя умее и да го задържи до самия край на творбата с провокативните си текстове, емоционалния си глас, динамичните R&B композиции и обсесията ѝ, свързана с фаталната любов и смъртта.

Слушай в Spotify

The Weeknd – After Hours:

Има ли изобщо хора, които мразят комбинацията от кокаин, секс и отчаяние? Разбира се, че има. The Weeknd, обаче, не е един от тях. В „After Hours“ той успява да постигне задоволителен баланс между мистерията и мрака на дебютната му трилогия от албуми/mixtape-ове и увлечението към 80-тарския поп в по-късното му творчество. В резултат на това, всеки слушател намира нещо за себе си в разнообразния запис, а The Weeknd за пореден път се доказва като един от най-вълнуващите артисти от мъжки пол в модерната музика.

Слушай в Spotify