PROUD.bg Presents: Звуците на април 2019

В месечната ни рубрика, PROUD.bg подбира саундтрака на месеца aka новите музикални албуми, които в никакъв случай не трябва да пропускате. 

 
L’N’Q: House & Disco
 

Kelsey Lu – Blood:

В дебютния си албум американката Kelsey Lu разрушава всякакви рамки, експериментира с широк кръг от влияния и създава многопластово изкуство за сетивата. Челистката е работила с разнообразни продуценти като Skrillex и Jamie xx, а саундтраковият характер на музиката ѝ я доближава до имена като Sampha, Kelela и Blood Orange. „Blood“ e мистично и приказно произведение, което надскача представите за локален фолклор и ги заменя с чувствена и безгранична универсалност.

Слушай в Spotify

Lena – Only Love, L:

Някогашната наивна победителка в Евровизия e преминала през няколко изумителни трансформации, за да достигне до актуалното звучене на петия си албум „Only Love, L“. Описван от самата Lena като най-личната ѝ творба досега, записът балансира емоционалните изповеди с няколко неочаквани, изкусителни и секси отскока. Синтпоп звученето на предшественика „Crystal Sky“ е изместено от модерна поп продукция, пасваща на артисти като Ellie Goulding, а бъдещето на певицата е повече от любопитно.

Слушай в Spotify

Marina – Love + Fear:

Присъствието на Джак Патерсън от Clean Bandit в живота на Marina e оказало силно влияние върху нейното звучение и личната ѝ философия. В продължението на емоционалния „FROOT“ британската певица с гръцки корени отбелязва триумфа на любовта над личните ѝ страхове под звуците на съвременни поп аранжименти. Зрелият подход към музиката заглушава някогашния quirky авангард, с който я познават старите ѝ фенове, но развитието е повече от задоволително.

Слушай в Spotify

Mike Posner – A Real Good Kid:

„A Real Good Kid“ е импресионистки портрет на един депресиран творец, търсещ отговори на важните си въпроси. Вдъхновен от смъртта на бащата на Mike и самоубийството на шведския диджей Avicii, албумът не романтизира тъгата, а я превръща в суров катализатор на вдъхновение. „A Real Good Kid“ започва с претенциозни инструкции за слушане и предупреждение, които обаче биват последвани от красива и искрена музика, способна да стъписа и предубедените.

Слушай в Spotify

Weyes Blood – Titanic Rising:

Weyes Blood оправдава репутацията си на последователка на Joni Mitchell и Enya с красивия „Titanic Rising“, който хипнотизира слушателя и го запраща на дълбините на океана. Певицата застава на чело на инди флотата, а триумфално-оркестрираната ѝ музика отдава почит на миналото, но и остава приземена в настоящето, което предоставя безгранични възможности. Космическата меланхолия на „Andromeda“ избухва неочаквано в жизнерадостната „Everyday“, а драматичната „Movies“ продължава да гради легендата на една съвременна звезда, обречена на безсмъртие.

Слушай в Spotify