Жената чудо е куиър!

Жената чудо споделя красива целувка с приятелката си, сестрата на Супермен, в новата комикс поредица Dark Knights of Steel. Действието на лимитираната поредица на DC Comics се развива във фантастична вселена, която смътно наподобява Средновековието.

Dark Knights of Steel #2 започва с пристигането на Лоис Лейн с кораб на Темискира, островния дом на амазонките, за да предаде лоши новини на Жената чудо и принцеса Зала от дома Ел – дъщеря на Джор-Ел и сестра на Кал-Ел, известен още като Супермен. Тя се сблъсква с Жената чудо и Зала по средата на ожесточена тренировка на бойното поле. За съжаление тя разкрива на Зала, че баща ѝ е бил убит, и принцесата веднага е погълната от скръбта си.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Жената чудо утешава Зала, като казва, че винаги ще бъде до нея, за да ѝ помогне по всякакъв начин. След това амазонката придърпва Зала в тясна прегръдка, споделяйки сърцераздирателна, но красива целувка, преди Зала да отлети. Жената чудо е предимно романтично свързана със Стив Тревор, пилот, който катастрофира в дома на амазонките на Темискира. През 2016 г. обаче сценаристът на Жената-чудо Грег Рука заяви, че супергероинята е куиър.

Рука, който е работил по Жената-чудо за DC Comics през 2000-те години, заяви пред Comicosity, че амазонката  „очевидно е имала връзки с други жени„. Той описва Темисира като „рай„, където „се предполага, че можеш да живееш щастливо„. Като такъв той обясни, че амазонките ще могат да имат „пълноценни, романтични и сексуални отношения“ с други жени на острова.

Новият куиър романс на Жената чудо идва в момент, когато DC Comics полага целенасочени усилия да разшири разнообразието си от ЛГБТ+ герои.

Снимка: DC Comics/Dark Knights of Steel #2