Заплахи и пореден случай на омраза в Пловдив

Извънземни от далечен непознат свят, така се определят Thoth и Lila’Angelique, независими творци, които са сред най-големите творчески авантюристи, наричат своето творчество prayforming.

Носителят на „Оскар“ за 2002 г. Thoth, контратенор и цигулар, свири повече от 30 години. Lila’Angelique, сопрано и цигулар, твори заедно с Thoth повече от 12 години, първо като ментор, а след това сключват брак през 2015 г.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Независимите артисти пътуват по целия свят, а пътуването и изкуството ги отвеждат в Пловдив. В началото на миналата седмица след прейформънса на Thoth в градската градина в Пловдив мъж се приближава до двамата артисти и започва да задава въпроси с агресивен тон.

На видеото се вижда как след като Thoth не отговаря на провокациите му мъжът преминава към явни заплахи за физическо насилие и реплики, изпълнени с омраза, хомофобия и расизъм.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lila Angelique (@tribalbaroque)

Вчера свирихме в един красив парк в Пловдив. Thoth беше в състояние на екстаз и пееше със сърцето и душата си на целия свят. Беше прекрасно. Събра се публика, която гледаше известно време и аз се присъединявах към пеенето му от време на време. За първи път пеехме в този град и винаги се надяваме на добри отзиви.

След края на прейформънса местен мъж дойде да говори с Thoth.“ споделя Lila’Angelique в социалните мрежи.

Артистите тръгват от мястото, шокирани от вербалната атака и заплахите на пловдивчанинът. Двамата по-късно подават жалба и споделят, че са били изненадани да научат от полицията, че подобни ситуации са ежедневие в България.