„To Be Continued“ от Хайм Вишел в галерия Lehaim

Френският художник Хайм Вишел представя самостоятелна изложба To Be Continued в галерия Lehaim в София, България на улица Балкан 11. Изложбата се открива на 17 март 2023г. и включва уникално и поглъщащо естетическо преживяване, което съчетава живопис, грим, облекло и скулптура.

Хайм Вишел е артист базиран в Париж,който е работил с някои от най-големите имена в модната индустрия, включително Баленсиага както и познати имена в музикалната индустрия включително Севдализа. Практиката му се фокусира върху връзката между дрехите и пространството, като и изследва жестовете,  тялото и дрехите чрез различни средства като скулптура, текст, рисунка и текстил.

В To Be Continued Вишел се стреми да създаде завладяваща среда, в която посетителите да се пренесат в свят, който размива границите между реалността и въображението. Изложбата ще включва селекция от картини и скулптури на Вишел, както и облекла и грим, създадени от него за Булгар Клезмер Орекстра, които ще представят пърформънс за вернисажа.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Използването от страна на Вишел на кичозни десени на текстил с цветя създава причудлива атмосфера, която въплъщава заглавието на изложбата – To Be Continued. Тази концепция говори за идеята, че животът е едно продължаващо пътуване и ние никога не достигаме до крайната дестинация.

Галерия Lehaim има честта да бъде домакин на най-новата самостоятелна изложба на Хайм Вишел и кани любителите на изкуството и любопитните да преживеят неговото завладяващо естетическо пътешествие.