Стартира група за взаимопомощ за близки и роднини на живеещи с ХИВ

Checkpoint Sofia – Център за сексуално здраве стартира нова група за взаимопомощ, този път насочена към партньори, роднини, включително близки приятели на хора, живеещи с ХИВ. Целта на групата е да се дискутират емоционалните, социалните и личните предизвикателства около ХИВ и значимите хора с този проблем в защитена среда.

В рамките на групата всеки от участниците, без значение в коя социална роля е – близък, брат, сестра, съпруг, и каква е емоционалната му връзка – партньор, близък приятел и пр., с живеещия с ХИВ, ще може да сподели своя опит и чувства, какво и ще има възможност да говори за трудностите, които има. В групата може да бъде чут и преживян опитът на други в подобна ситуация, както и да се получи подкрепа, информация и идеи.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Всяка група се води от клиничен социален работник и се провежда в рамките на 90 минути, извън работно време. Срещите са безплатни и достъпни за всеки, който познава, живее или има силна емоционална връзка с живеещи с ХИВ.

Желаещите да се запишат трябва да попълнят онлайн формуляра тук. Данните ще се обработват само и единствено за целите на организирането на срещите.

Крайният срок за записване за първата група, която ще се проведе в средата на септември 2018 г., е 30 август 2018 г.