10 грешни мита за гей секса

Съществуват много митове за начина, по който ЛГБТ+ хората правят секс. Някои от тях са забавни и абсурдни, а други са откровено вредни и се нуждаят от директно адресиране. Ние от PROUD.bg сме насреща, за да опровергаем някои от тях.

Гей мъжете правят само анален секс:

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Съществуват много различни начини, по които гей мъжете могат да си доставят взаимно удоволствие, освен аналния секс. Също така, не всеки гей мъж обича да прави анален секс и в това няма нищо странно.

Лесбийките правят секс единствено в поза ‘ножица’:

Това е класическото объркване за много хора. Много лесбийки си падат по тази поза, но тя не е любима но много cis жени. Някои харесват повече орален или анален секс.

Асексуалните просто не са срещнали „правилния човек“:

Асексуалните не усещат сексуално привличане, което означава, че няма „правилен“ човек, който да „поправи“ тяхната сексуалност.

Отворените връзки са обречени на провал:

Отворената връзка не винаги е синоним на „драма“. Тя може да проработи при добра и здравословна комуникация, проявена зрялост, доверие и силна любов.

Приемането на PrEP означава, че можеш да правиш безопасен секс без презерватив:

PrEP предпазва единствено от вируса ХИВ, а наоколо може да се срещнеш с всякакви сексуално предавани инфекции. PrEP може да ти спаси живота, но въпреки това е важно да продължиш да се предпазваш, да внимаваш и да се тестваш редовно.

Гей мъжете имат по-силно сексуално либидо от другите хора:

Сексуалното либидо при различните гей мъже е различно. Някои гей мъже обичат да правят много секс и да спят с различни хора, а други предпочитат да са сексуално-активни единствено когато са във връзка.

Транс хората правят секс, както в порното:

Порно филмите създават грешна представа за начина, по който много транс мъже и жени правят секс. Не всички обичат да използват пенис колан, в това няма нищо реалистично.

„Повечето гей мъже са пасивни“:

Много гей мъже обичат пасивната роля, но съществуват и много активни такива, както и versatile. Само се огледайте и подходете с отворено съзнание – всеки може да открие човек за своите предпочитания.

Всяка успешна връзка води до сватба:

Гей и куиър връзките могат да се развият по много различни начини. Много двойки решават да не сключват брак. Важно е да знаем, че любовния и сексуалния живот на всеки е различен.

ХИВ е проблем, оставен в миналото:

Много общности продължават да живеят под риск от заразяване с ХИВ днес. Въпреки че специалните грижи направиха вируса контролируема болест днес, тя продължава да съществува.