Стартира дарителска кампания за новия дом на Rainbow Hub

През 2021 г., по време на събитие на транс общността, кандидат за президент и негови последователи нападнаха общностния ЛГБТИ+ център – Rainbow Hub. Този опустошителен акт остави  общността без сигурно пространство в продължение на почти две години. Въпреки временният Rainbow Hub, помещаващ се на ул. Гладстон, да позволи навременно възстановяване, сигурността и устойчивостта на общностния център продължиха да са под заплаха.

По време на Прайд месеца фондациите GLAS и Bilitis обявиха, че с подкрепата на Организация на евреите в България „Шалом„, Rainbow Hub ще има сигурно и дългогодишно пространство – апартамент от 180 кв. м в историческия център на София.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Апартаментът се нуждае от мащабна реконструкция, за да се превърне в напълно функционален общностен център. Благодарение на средствата, събрани след нападението през 2021г., фондациите успяват да инвестират 65 000 евро от общата необходима сума от 120 000 евро. За остатъка от сумата GLAS и Bilitis обявяват дарителска кампания.

София Прайд също застава зад каузата и приходите от баровете по време на най-голямото събитие в защита на човешките права в България бяха дарени за реконструкцията и поддържането на новото пространство.

Нека заедно да се изправим срещу омразата и да си върнем безопасното общностно пространство. Вашето дарение, независимо от неговия размер, ще вдъхне живот на Rainbow Hub – символ на надеждата за ЛГБТИ+ общността в България.

Дарете на някоя от следните сметки:

Bilitis Foundation

IBAN: BG16RZBB91551010535017

KBC Bank Bulgaria

www.paypal.me/BilitisFoundation

GLAS Foundation

IBAN: BG88BGUS91601003409800

Bulgarian-American Credit Bank

www.paypal.me/GLASBulgaria

Всяко дарение е от значение и заедно можем да създадем новото Rainbow Hub пространство по-силно от всякога.