Демонстрации заплашват да провалят изложбата “Другите българки”

Докато за шеста поредна година феминистката общност в България, организира шествие за равнопоставеност и достоен живот за всички жени, крайно десни групировки палуват да осуетяват културно събитие и ще застрашават психическата и физическата безопасност на жените от изложбата “Другите българки” и всички посетители на откриването ѝ. По време на Шествието за правата на жените и откриването на изложбата “Другите българки”  националистически групи планират протести само на метри от събитията. Феминистката общност настоява кмета на Столична община да забрани провеждането на обявените от крайно десните групи протести.

Феминистки мобилизации призоваха всички поддръжници да се включат в масовото разпращане на писма до институциите, в опит да се спрат фашистки прояви. Можете да намерите отвореното писмо и адресите, на които да го разпратите, в събитието на Шествието за правата на жените.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Маршрутът на Шествието за правата на жените тази година включва общностното пространство на The Steps, в знак на  солидарност с участничките в изложбата “Другите българкислед цялата омраза, която се изля върху тях още преди седмици.

Изложбата “Другите българки” и ще бъде представена на 8 март от 19 часа в “The Steps”.

„Вместо да се противопоставят на проявата на омраза и агресия, Столична община и СДВР настояваха да променим маршрута на Шествие за правата на жените, за да “предотвратят конфликти”, макар нашето събитие да е съгласувано първо, защото знаят, че нямат никакъв контрол над фашистите. За шеста поредна година ви каним да се присъедините към нас на 8 март, вторник, от 18:00 ч., пред Съдебната палата и да се включите в Шествието за правата на жените!“ споделят организаторите във фейсбук.

8 МАРТ, ВТОРНИК, 18:00 ПРЕД СЪДЕБНАТА ПАЛАТА!