Последен ден от “мандата” на Авра

Тази вече в The Steps ще се проведе най-зрелищното драг събитие на годината – Benediction Drag Race 2022. След едногодишна пандемична пауза Дженифър Бенедикшън, заедно с шармантните Пина, Малина и Авра са ни подготвили чудна вечер, която да помним дълго. Заради непредвидените обстоятелства Авра остана настоящата кралица на България една година по-дълго от предвиденото и днес, в навечерието на бляскавото събитие, ние от PROUD.bg решихме да ѝ зададем няколко далеч не-прощални въпроса.

Авра е утвърдено име на родната драг сцена, успяваш да изненадаш публиката и да вълнуваш всеки, посетил твое шоу и все пак ако трябва да се опишеш с три думи – кои биха били те?

 
L’N’Q: House & Disco
 

Смятам,че присъствието ми е твърде голямо за да се впише в 3 думи. (смее се)

Как повлия на кариерата ти победата във второто издание на Benediction Drag Race?

Много положително. Опознах повече образа си и получих стимул да творя въпреки обстоятелствата тогава. Всяка победа е трамплин към нови върхове.

Не мога да не отбележа изключителната ти креативност. Ако не греша, всички тематични партита с твое участие са изцяло по твоя идея и концепция? Откъде черпиш вдъхновение?

Не, не грешиш. Всеки един от нас – хората, които се занимават с драг изкуство и не само, от малки си фантазираме и визуализираме точно как сме се качили на сцена и изпълняваме вечни хитове на Бритни или Гага например. Във всяко свое шоу се опитвам да пресъздам тази фантазия и да вдъхновя другите да вярват в мечтите си.

Това е чудесно послание! А как се чувстваш в навечерието на най-грандизното драг събитие?

Горещо ми е. Обливат ме всякакви емоции. За добро или не изкарах най-дългият мандат, което ми даде достатъчно време, за да опозная образа си и публиката, както и да открия нови начини да творя. Сега е време да предам гордо тази възможност на следващата кралица!

Предполагам си се запознала с претендентките. Имаш ли фаворит? 

Имах възможността да прекарам време с тях, някои определено изпъкват с талант, стил и амбиция, а други със сигурност ще бъдат зрелищни…

Какъв съвет ще дадеш на кралицата, която иска да грабне короната довечера?

Ще я посъветвам да бъде смела, уверена и да се забавлява искрено на сцената, за да се забавлява и публиката с нея.

А какво би посъветвала тази, която ще получи следващия “мандат”? (смее се)

Да продължава да разбива стереотипи и да дава добър пример на подрастващите.

Напомняме, че Авра ще предаде короната на заветното събитие тази вечер, 19 март, от 23:30 в The Steps! Към неотразимата Дженифър Бенедикшън в отговорната задача за избор на кралица ще се включат иконата на нощният живот – Жулиета Интергалактика и една от първите драг диви по нашите земи – Мис Бони. Всичко останало, което трябва да знаете за Benediction Drag Race 2022 може да прочетете тук.