Всичко, което знаем за Benediction Drag Race 2022

След дълга пауза Дженифър Бенедикшън се завръща с още по-грандиозното и бляскаво издание на конкурса Benediction Drag Race. Конкурсът без съмнение се превърна в една от най-значимите сцени за изява на родните драг таланти. След няколко кръга на предварителен кастинг жури избра най-добрите кралици, които да се състезават за титлата „Следващата драг кралица на България“. Освен неотразимата Дженифър, част от журито на кастинга за кралици бяха Елма и иконата на нощния гей живот и драг DJ Жулиета Интергалактика. Името на следващата Кралица с главно К ще разберем на бляскавият финал – но какво знаем за тазгодишното издание?

  • Противоепидемичните мерки, които не позволиха провеждането на конкурса дадоха повод на организаторите да се върнат към корените на конкурса и първото му издание- водещи ще са отново Пина и Наско. Пина ЛаПутана е едно от утвърдените имена на българската драг сцена. От Калигула, през One to One до наши дни тя носи със себе си дълги крака и  уникално чувство за хумор, а заедно с Наско са чудесния тандем за водещи на едно бляскаво събитие.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 
  • Ново място на провеждане – Benediction Drag Race 2022 ще се проведе в The Steps на 19 март от 23:00. Място, което стана дом на много родни драг артисти през последната година и на платформата за партита Vault.

  • Специално място на бляскавото събитие и на най-горещата сцена в София, разбира се, имат и победителките от първите две издания на конкурса – любимката на публиката Malina Yank и кралицата, която винаги успява да изненада публиката Avra.

  • Председател на журито, което ще избере следващата драг кралица на България ще бъде, разбира се, неотразимата Дженифър Бенедикшън, а останалите членове засега остават тайна.

  • Партньори на „Benediction Drag Race 2022“ са The Steps, Vault, Huge и бутик XO

Това е всичко, което знаем за Benediction Drag Race 2022 до момента – ние със сигурност знаем къде ще бъдем на 19 март и нямаме търпение за всички новости около конкурса.