Общностна ЛГБТИ среща в The Steps

Днес от 19:00 ч. в The Steps ще се проведе общностната среща „ЛГБТИ в България: Какво зависи от мен?“ За тези, които не могат или не искат да присъстват физически, ще бъде осигурена жива връзка.
Независимо от всички предизвикателства пред ЛГБТИ общността в България, общността става все по-голяма, видима и активна. Теми на дискусията ще бъдат:

  • Най-належащите законодателни промени – престъпленията от омраза и брачното равенство: колко ни остава?Всички от общността имаме усещането, че тези две промени са безкрайно логични, но същевременно – все се отлагат за някакво необозримо бъдеще. Попитайте ни какви стъпки сме направили дотук по темата, какво предстои и каква е времевата рамка. Ние искаме да чуем от общността как си представя да ги прилага и използва в собственото си ежедневие.
  • Резултатите от последните избори са ясни. Кой и как в парламента може да работи за моите права?
    Всички ние като общност вероятно сме гласували за различни политически партии и това е нормално. Какво, обаче, искаме от народните представители, без значение от коя политическа сила са? Как си представяме на практика правата ни да бъдат подобрени от работа в парламента, а и от други институции? Какво могат да свършат неправителствените организации за това?
  • На мен ми пука, какво да направя?
    Всички виждаме все по-голямата активност на общността ни в социалните мрежи – ясно е, че искаме равноправие, представеност, видимост и приемане. Протестът след случилото се в Рейнбоу Хъб ни показа, че гласността носи резултат.
    Какво да направим, за да сме обединени и активни не само при подобни ситуации?

Събитието е организирано от фондациите GLAS, Single Steps, Bilitis и младежката ЛБГТ организация „Действие“

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90