Нови транс-инклузивни промени вълнуват феновете на The Sims

Байндъри за гърди и белези от мастектомия са част от очакваните промени в следващия ъпдейт на играта.

The Sims за пореден път доказва колко лесно е да се направят малки промени, които да направят голяма разлика за репрезентацята на ЛГБТИ+ общността с новодобавените опции за персонализиране на транс симовете.

Разработчикът Electronic Arts (EA) обяви във вторник (31 януари), че в играта ще бъдат добавени транс-инклузивни опции, като белези от операции на горната част на тялото, гръдни байндъри и оформящи дрехи.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Това идва като част от ъпдейт, което отне на компанията няколко години, за да въведе транс-инклузивни опции за персонализиране на симовете – като например промяна на местоимения.

Имаме толкова много нови неща с тази версия на играта и нямаме търпение да се потопим и да ви разкажем за тях“ пише EA в изявление.

Новите опции могат да бъдат намерени в три категории: медицински аксесоари, белези от хирургични интервенции и оформящи облекла.

Медицинските принадлежности за носене включват слухови апарати и глюкомери, докато оформящите облекла включват бельо за тъкинг и байндъри. Белезите от операция на горната част на тялото се предлагат за мъжки типове тяло и демонстрират белезите, оставени от процедурата, която има за цел да премахне гръдната тъкан за транс мъже и небинарни хора.

Всеки елемент от облеклото се предлага с различни уникални цветови варианти и може да се използва както за мъжки, така и за женски типове тяло. Освен това актуализацията добавя и няколко дребни промени, като например добавянето на елементи за превключване на светлината, както и различни поправки на бъгове.