Транс артист препродава книги от поредицата за Хари Потър без името на Джей Кей Роулинг

 
Sofia Pride 2023
 

Транс артист, който се занимава с изработка на корици продава копия на книгите за Хари Потър, от които е премахнато всякакво споменаване на Джей Кей Роулинг. Лор Флом споделя модифицираната корица във видеоклип в TikTok от 4 януари, в който е записан процесът на преподвързване на книгата.

Опростените корици на всичките седем книги за Хари Потър са достъпни на уебсайта на художника LF Books, където той приема и поръчки за преподвързване.

Във видеоклип от февруари 2022 г. художникът казва, че целта им е да „ангажират критично мислене и да дадат възможност на хората, които все пак искат да се наслаждават на Хари Потър, без да подкрепят Джей Кей Роулинг.“

„Много хора ме питат какъв е смисълът на това или какво всъщност печели някой от това, че премахвам името ѝ от книгите“

Флом добави, че проектът е започнал „от злоба и от отегченост„, но постепенно е започнал да използва платформата като начин да „доведе до дарения за транс благотворителни организации„.

@sensitivequeer more content to come as new orders come in! #fyp #harrypotter #hp #harrystyles #booktok #book #bookbinding #jkrowling #reveal ♬ Daylight – Harry Styles


Клиентите могат да си закупят отделна книга от поредицата за 230 канадски долара, а всичките седем книги се предлагат за 1600 канадски долара. Въпреки че феновете се радват на естетическия вид и качеството на кориците, някои поставиха под въпрос законността на проекта. Съобщава се, че проектът на Флом не нарушава закона за авторското право.

Професорът по право в Калифорнийския университет Марк Маккена заяви пред Insider, че макар работата да не нарушава закона за авторското право, може да има проблеми, свързани със законите за търговските марки.

Хареса ли ви статията?

My Cart Close (×)

Твоята количка е празна
Към магазина