Транс артист препродава книги от поредицата за Хари Потър без името на Джей Кей Роулинг

Транс артист, който се занимава с изработка на корици продава копия на книгите за Хари Потър, от които е премахнато всякакво споменаване на Джей Кей Роулинг. Лор Флом споделя модифицираната корица във видеоклип в TikTok от 4 януари, в който е записан процесът на преподвързване на книгата.

Опростените корици на всичките седем книги за Хари Потър са достъпни на уебсайта на художника LF Books, където той приема и поръчки за преподвързване.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Във видеоклип от февруари 2022 г. художникът казва, че целта им е да „ангажират критично мислене и да дадат възможност на хората, които все пак искат да се наслаждават на Хари Потър, без да подкрепят Джей Кей Роулинг.“

„Много хора ме питат какъв е смисълът на това или какво всъщност печели някой от това, че премахвам името ѝ от книгите“

Флом добави, че проектът е започнал „от злоба и от отегченост„, но постепенно е започнал да използва платформата като начин да „доведе до дарения за транс благотворителни организации„.

@sensitivequeer more content to come as new orders come in! #fyp #harrypotter #hp #harrystyles #booktok #book #bookbinding #jkrowling #reveal ♬ Daylight – Harry Styles


Клиентите могат да си закупят отделна книга от поредицата за 230 канадски долара, а всичките седем книги се предлагат за 1600 канадски долара. Въпреки че феновете се радват на естетическия вид и качеството на кориците, някои поставиха под въпрос законността на проекта. Съобщава се, че проектът на Флом не нарушава закона за авторското право.

Професорът по право в Калифорнийския университет Марк Маккена заяви пред Insider, че макар работата да не нарушава закона за авторското право, може да има проблеми, свързани със законите за търговските марки.