Възможност за персонализирани и неутрални местоимения пристига с новия ъпдейт на Sims 4

Дни преди настъпването на Прайд месеца, водещото заглавие на EA Sports въвежда персонализирани местоимения, за да почете и репрезентира своите отдадени куиър фенове.

Вчера, 24 май, EA и Maxis публикуваха чисто нов ъпдейт, за да направят играта по-приобщаваща, като предоставят на геймърите възможността да персонализират местоименията на създадените от тях Симове.

Играчите ще могат да въведат името на своя герой, както обикновено, както и да изберат местоименията на своя Сим от ново падащо меню с местоимения. Потребителите могат също така да добавят собствени местоимения с някои граматически указания в новия потребителски интерфейс, който им позволява да видят как ще изглеждат местоименията чрез различни примери от играта, подкани или известия.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Екипът на разработчиците на Sims е работил в тясно сътрудничество с проекта It Gets Better и GLAAD, за да разбере какво въздействие ще окаже новият ъпдейт и развитието на Sims 4 в тази посока върху ЛГБТИ+ потребителите.

Джон Фасиан, помощник-продуцент, заяви пред PinkNews, че екипът е искал да се заеме с „тази област на половото разнообразие и представянето на ЛГБТИ+ хората“ с новият ъпдейт. За дълго подготвяната промяна той допълни, че за екипът това е важна стъпка, за да може Sims да позволява „по-добро представяне на хората с различна полова идентичност в играта„.

А какви са промените на практика – Кейла от канала lilsimsie разглежда в дълбочина новия ъпдейт: