DJ звездата Anthony May: Няма да чуете ‘Despacito’ на партито ми в София

Декемврийските нощи са студени, но PROUD.bg ще се погрижи нощта на 9 декември да е особено гореща. Точно в 23 ч. в room 1 на Yalta club ще започне първото PROUD.bg парти! За настроението на гостите ще се погрижат DJ Anthony May и цял отряд добре загрели go-go танцьори.

Освен, че идва в България специално по покана на PROUD.bg, Anthony May отдели време за да ни разкаже какво е да си международна DJ звезда. Талантливият испанец оглавява едни от най-големите гей партита в Европа и обикаля света от Рио де Жанейро през Тел Авив и Париж.

 
L’N’Q: House & Disco
 

За повечето от нас живота на обикалящия света диджей изглежда бляскав и изключително примамлив. Има ли някакви недостатъци?

Всички обсъждат проблема с нощния живот в комбинация с наркотици и зависимости. Но според мен, основният недостатък е това, че изпускаш важни събития и преживявания със семейството, приятелите и партньора си. От друга страна, обожавам постоянното пътуване.

Кой е най-хубавият комплимент, който си получавал от фет?

Най-милото и хубаво нещо, което са ми казвали, беше „Винаги ми оправяш настроението, когато се чувствам унил и тъжен“. А също и „Музиката ти е супер за правене на секс“ (смее се). Ще трябва и аз да опитам!

За пръв път ще пускаш в София. Кое парче със сигурност НЯМА да пуснеш на партито?

Определено няма да чуете ремикс на „Despacito“! С цялото ми уважение към Luis Fonsi.

Музиката може да бъде силен инструмент за влияние върху хората. Мислиш ли, че музикантите трябва по-често да заемат позизиции, свързани с човешките права?

Ооооо да! Понякога не осъзнаваме колко много можем да въздействаме на хората с музиката си и напълно да променяме начина, по който чувставт и мислят. Всъщност, аз съм твърд привърженик на този вид клубна психология.

С това предвид, с удоволствие бих използвал влиянието си, както го правят много други. Като Мадона, която помага в битката с ХИВ. Това ни е останало в този конфликтен свят – да си помагаме колкото можем.

Има ли песен от детството ти, която не можеш да си избиеш от главата?

Много са, но ако трябва да посоча само една, бих избрал песен и филм – „Neverеnding Story“ от едноименния филм. Обожавам я! Даже посетих легендарния диджей и продуцент Giorgio Moroder и почти се разплаках докато я свиреше. Знам, много съм мекошав (смее се).

Кои худоници, музиканти, писатели те вдъхновяват?

Има доста такива, но по отношение на музикални продуценти бих посочил Бразилия и Мексико като любимите ми места за клубна музика. Обичав бразилските ритми. Също така съм голям фен на дийп и техно наус, затова се възхищавам на много продуценти от Германия и Великобритания. Всеки художник, който вярва в това, което прави, и се бори за него, е мое вдъхновение. Хора като Салвадор Дали, който никога не се е страхувал да изразява себе си въпреки обществените норми, или музиканти като Дейвид Бауи, който винаги е бил бунтовник.