Напълно новият „Queer as Folk“ с официална премиерна дата

Peacock представи на феновете си първите кадри от рибуута на Queer as Folk като потвърди, че ще се появи на екраните съвсем скоро. Миналата година стрийминг платформата, собственост на NBC, разкри, че ще създаде нова версия на британската драма. Тя ще послужи за възраждане на сериала, създаден от Ръсел Т. Дейвис, който се върти около трима гей мъже, живеещи в Манчестър.

Успехът на оригиналния сериал породи американска версия, чието действие се развиваше в Питсбърг и се излъчваше по Showtime в началото на 2000-те години. Въпреки че американската версия на сериала е новаторска за ЛГБТ+ общността, когато започва да се излъчва през 2000 г., тя е подложена на ожесточена критика заради това, че се фокусира предимно върху бели герои и хетеро актьори, които играят гей роли.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Действието на новото издание се развива в Ню Орлиънс и ще проследи група приятели, чийто живот се преобръща, когато се сблъскват с опустошителна трагедия. Снимките, които Peacock публикуваха в Twitter, показват актьорския състав в пълния му блясък.

Peacock потвърдиха, че в новия вариант на Queer as Folk ще участват Кендис Грейс, Джони Сибили, Девин Уей, Фин Аргус, Райън О’Конъл, Джеси Джеймс Кайтел и Найл ДиМарко. Грейс ще играе небинарен професор, който се ориентира в прехода от пънк към родителство, а Сибили ще бъде адвокат, който не се справя толкова добре, колкото изглежда.

Твърди се, че Уей е харизматична, но понякога хаотична личност, която се страхува от обвързване, но намира причина да остане в града, когато трагедия сполетява общността. Аргус ще влезе в образа на самоуверен тийнейджър, чиято увереност не успява да отговори на реалния му опит, който не е голям. О’Конъл ще бъде почитател на поп културата с церебрална парализа, който е готов за независимост. Кайтел също ще се появи в ролята на транс парти момиче, което се бори да бъде в света на възрастните, а ДиМарко ще играе очарователен завършващ студент.

Премиерата на Queer as Folk по Peacock е насрочена за 9 юни тази година.