Най-запомнящите се бисексуални герои по телевизията

Бисексуалните хора често са най-пренебрегваната част от ЛГБТ общността, когато стане дума за репрезентация в медиите и изкуството. Докато гей мъжете и лесбийките често се припознават в образа на художествени персонажи, а транс хората стават свидетели на бавен, но сигурен прогрес, за бисексуалните е все още трудно да открият адекватно представяне на идентичността им, което не граничи с пародията и не е твърде сексуализирано. Мечтаейки за позитивна промяна в тази посока, ние ви представяме някои от най-запомнящите се бисексуални герои в киното и телевизията.

Тара Торнтън („Истинска кръв“):

 
L’N’Q: House & Disco
 

Тара Торнтън е изиграна от бисексуалната актриса Рутина Уесли и е добро въведение за младите зрители, които си падат по вампирски истории към куиър идентичността. Дори след смъртта на героинята, присъствието ѝ остава важно за сериала, благодарение на множеството препратки към миналото.

Кларк Грифин („The 100“):

Кларк Грифин се влюбва и в мъже и в жени, но сексуалната ѝ ориентация никога не се превръща в проблематика на сериала. Всички я приемат и не я поставят под въпрос, както трябва да бъде и в истинския живот.

Роза Диаз („Бруклин 9-9“):

Детектив Роза Диаз не се променя изобщо, дори след разкриването си в сериала „Бруклин 9-9“. Актрисата, която я играе Стефани Беатриз също е бисексуална, а това придава повече автентичност на ролята.

Мезикийн („Луцифер“):

Разкриването на Мезикийн в „Луцифер“ не изненада никого и не се превърна в типичната куиър драма. Героини като нея са важни за нормализирането на бисексуалността.

Виланел („Killing Eve“):

Виланел не е напълно положителен герой. Напротив, тя е опасна убийца, но сексуалността ѝ е представена изключително нормално. Обсебеността ѝ от другата главна героиня е централна тема в сериала, а романтичната им връзка със сигурност е подкосила краката на много момичета.

Боб Белчър („Бургерите на Боб“):

Точно така, напълно сериозни сме! Боб Белчър е бисексуална икона. Той споменава сексуалната си ориентация в епизода „Turkey in a Can“, а факта, че мъжете също го привличат, а е щастливо женен за Линда е прекрасен и предизвиква стереотипите за една връзка.

Джон Константин („Константин“):

Джон Константин обича да флиртува, но не позволява на сексуалната му ориентация да го определя. Най-интересното от историята му са уроците, които е научил от миналото си, а целувката му с мъж напълно разтърси света.

Бил Паргрейв („Killing Eve“):

Рядко се случва да видим толкова нормално разкриване, като това на Бил Паргрейв от мъже на средна възраст, които са и родители. Героят показва на масовата публика, че бисексуалността няма възраст или пол.

Кели („Черното огледало: Сан Джуниперо“):

Кели все още пази любовта за покойния си съпруг, но това не ѝ попречва да се влюби в Йорки. Оптимистичният епизод на „Black Mirror“ показва, че може да обичаш повече от един човек и че е важно да продължиш напред след преживяна трагедия.

Кора и Асами Сато („Легендата за Кора“):

Кора страда от проблеми с психичното здраве, което я прави реалистична и разпознаваема, а когато двете с Асами се сближават и стават двойка много млади зрители са научили, че е нормално да се чувстваш привлечен и към хора от собствения пол.