Иво Димчев ще изнесе безплатен концерт, в който всеки може да участва, в подкрепа на хората с ХИВ

Световноизвестният пърформанс артист Иво Димчев ще направи концерт в подкрепа на хората, живеещи с ХИВ в България, в рамките на Sofia Pride Arts – културната програма на Sofia Pride.

Следвайки своя похват да създава, разказва и да оставя незаличима следа у всеки, докоснал се до изкуството му, Димчев ще предложи музикален разказ по теми и въпроси, които всеки може да сподели преди концерта му във Facebook страницата на артиста. По този начин, както винаги всъщност се случва в неговите произведения, концертът ще бъде лично послание и възможност за съпреживяване.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Пърформанс артистът Иво Димчев използва в авторските си спектакли актьорска игра, танц, музика, пеене, физически театър и метаморфозите на своето тяло като манифест на сценична свобода. Кариерата му до момента наброява над 30 спектакъла, изнесени на различни места в Европа, Северна и Южна Америка. Носител е на редица международни признания и награди. Води и майсторски класове пред студенти по изкуства. През 2014 г. организира изложбата “Асамблея на срама” в движеното от него тогава алтернативно пространство за свободно изкуство “МОЗЕЙ” в София. През 2016 г. получава наградата “Икар” за танц и пърформанс за своя “Опервил”, поставен в театър “Азарян” в НДК. През 2017 г. представя студиен албум с авторски песни, както и книгата си “Лирика и педератуси”.

Събитието ще се проведе на 7 юни /четвъртък/ от 20.30 ч. във „Фабрика 126“ (бул. Мария Луиза 126, София). Входът е свободен. Информация за Sofia Pride Arts и пълната му програма можете да намерите на неговия сайт и Facebook страница.