АББА с нов албум

АББА разкриха тайната около мистериозния си проект  ‘ABBA Voyage’ и зарадваха феновете си по целия свят с нов албум, близо 40 години след като групата се раздели. Това стана на лайвстрийм събитие на 2-ри септември, което започна със събиране на суперфенове на различни ключови точки по света, чакайки започването на обратното броене до важното съобщение, а именно – нов студиен албум, който ще излезе на 5-ти ноември тази година.

Част от проекта  ‘ABBA Voyage’ е и турне с виртуалните версии на АББА, направени с motion capture технология. „Честно казано вдъхновението да запишем нов албум след толкова много време идва от желанието ни да създаваме най-странните и зрелищни концерти за които можете да си мечтаете“ споделят от групата. Те благодарят на феновете си и нямат търпение да гледат собствените си дигитални версии на турнето, чиято първа дата е за следващата пролет, в Лондон, където за целта ще бъде изградена специалната „АББА арена“.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Албумът ще включва 10 нови песни на групата, като феновете вече могат да чуят две от тях – „Don’t Shut Me Down“ и „I Still Have Faith In You“, чийто рилийз беше на 2-ри септември и вече имат над 15 милион гледания в YouTube. Билетите за онлайн турнето ще бъдат в продажба от 7-ми септември, а албумът е наличен за предварителна поръчка на различни носители.

Снимка: Baillie Walsh