Eric (Chris Stafford) and Rod (Anderson Gabrych) lock lips in the 1998 film Edge of Seventeen.

6 ЛГБТ филма, които ни връщат обратно в училище

Много от нас не искат в никакъв случай да се връщат към училищните си години, тъй като те са били изпълнени с мъчителни тайни, драми и дори тормоз. Не можем, обаче, да отречем, че съществуват прекрасни ЛГБТ филми, които се развиват точно в този етап от живота на младежите. За шест от тях ще прочетете по-долу:

But I’m a Cheerleader (1999):

 
L’N’Q: House & Disco
 

В сатиричната класика „But I’m a Cheerleader“ Наташа Лион влиза в ролята на Меган Блумфийлд – училищна мажоретка, която бива изпратена в „поправителен център“ за да ‘излекуват’ хомосексуалната ѝ ориентация. В резултат на трагичните обстоятелства, тя се влюбва в Греъм (Клеа Дювал) и приема себе си. Във филма се появяват и Мелъни Лински и Ру Пол. Страхотният саундтрак, цветните декори и добрата актьорска игра правят филма задължителен за почитателите на комедиите.

The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love (1995):

Преди да се включи в сериала „The L Word“ Лоръл Холоуман участва в „The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love“ като 17-годишната Ренди. Момичето е мишена за съучениците си, заради момчешката си визия и междувременно живее в дома на леля си и нейната партньорка, които я подкрепят. Иви (Никол Ари Паркър) случайно се отбива в бензиностанцията, в която Ренди работи и двете постепенно се опознават и влюбват една в друга.

Предимствата да бъдеш аутсайдер (2012):

„Предимствата да бъдеш аутсайдер“ е адаптация на едноименния YA роман на Стивън Чбоски. Историята за порастването разказва историята на Чарли (Логан Лърман), който страда от депресия и се страхува от новата среда на средното училище. Там той се запознава с новите си приятели Сам (Ема Уотсън) и брат ѝ (Eзра Милър), който е гей.

The Way He Looks (2014):

Бразилската романтична драма „The Way He Looks“ проследява първото влюбване на слепия ученик Леонардо, който мечтае да бъде независим и да се справя сам със задълженията от ежедневието си. Новият съученик Габриел събужда нови емоции в него, а инди продукцията допълва перфектно специалната атмосфера на връзката им.

Edge of Seventeen (1998):

„Edge of Seventeen“ (да не се бърка с филма със същото заглавие от 2016) ни отвежда в градчето Сандаски в щата Охайо, където през 1984 Ерик осъзнава за първи път различната си сексуална ориентация и мечтае да замине за Ню Йорк. В историята на главния герой ще се припознаят много от вас, а автентичните прически, дрехи и музика правят филма приятно и забавно изживяване.

С обич, Саймън (2018):

Дългоочакваната екранизация на бестселъра “Simon vs The Homosapiens Agenda” на Беки Албертали се справя повече от добре във визуализирането на красивата романтична история на Саймън и неговото разкриване. Филмът не ангажира с дълбоки и сложни емоции, но е революционен сам по себе си, бидейки първата масова Холивудска продукция на голямо студио, която се фокусира върху гей любов.