Лука Гуаданино обмисля продължение на ‘Призови ме с твоето име’

Режисьорът на „Призови ме с твоето име“ оповести плановете си за продължение на изключително успешния филм – с участието на главните герои Елио и Оливър.

Действието в романтичната драма се развива през 1983 – малко преди началото на СПИН епидемията. 24-годишният американски студент Оливър отива да учи и живее при семейството в дома им в Северна Италия. Между американеца и 17-годишния син на домакините му, Елио, се зараждат силни сексуални и романтични чувства, които оставят дълбока следа в животите им.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Лука Гуаданино каза пред Hollywood Reporter: „Мисля, че [СПИН кризата] ще бъде много важна част от историята. Елио ще бъде киноман и си го представям как гледа ‘Още веднъж’ на Пол Вечиали [филм от 1988 за СПИН кризата]. Това би могла да бъде първата сцена [в евентуално продължение].“

„В края на романа има 40 страници, които проследяват следващите 20 години от животите на Елио и Оливър, затова съществува някаква индикация за намеренията на автора за продължението на историята. По мое мнение ‘Призови ме с твоето име’ е първата глава от хрониките на живота на тези хора, с които се запознаваме във филма. Ако първата история е за съзряване и превръщане в млад мъж, то може би следващата глава ще бъде за мястото на този млад мъж в света, желанията му, както и какво е останало от емоционалния удар, който го направи човека, който е.“

„Призови ме с твоето име“ ще се бори за Оскар в четири категории на предстоящата през март церемония – най-добър филм, главна мъжка роля за Тимъти Шаламе, оригинална песен и адаптиран сценарий.