PROUD.bg Presents: Звуците на януари 2019

2019-та година започна с надеждата за една по-щастлива година. Дори минусовите температури не убиха желанието ни да мечтаем. В новата ни месечна рубрика, PROUD.bg подбира саундтрака на месеца aka новите музикални албуми, които в никакъв случай не трябва да пропускате. С уговорката, че януари никога не е бил един от най-силните месеци за нова музика, за блестящото бъдеще загряваме с:

 
L’N’Q: House & Disco
 

Bring Me the Horizon – amo:

С шестата си творба „amo“, англичаните от Bring Me the Horizon официално късат връзката с метълкор миналото им и се обвързват с алтернативния рок, заигравайки се смело с електроники и поп структури. Новооткритата им страст избухва най-силно в денс колаборацията с невероятната Grimes – „Nihilist Blues“ и в радиофоничната „mother tongue“. „amo“ представлява един голям среден пръст в лицето на тесногърдите критици, решени да разрушат кариерата на всеки изпълнител, който отказва да се впише в ясни рамки.

Слушай в Spotify

Jack & Jack – A Good Friend is Nice:

Американското поп-рап дуо от Небраска прави първи опит в кариерата си с дебютния албум „A Good Friend is Nice“. Музиката в него е лесна за слушане, непретенциозна и подходяща за всякакви случаи. Разбира се, рискът от тази универсалност се изразява в липсата на дълбочина и особена амбициозност, но се надяваме, че младоците ще доразвият започнатото през следващите години.

Слушай в Spotify

James Blake – Assume Form:

„Assume Form“ е първия голям албум за 2019-та година. В него, вечния меланхолик James Blake изоставя крайната депресия, която го беше налегнала в твърде разточения „The Colour in Anything“ (2016) и преоткрива удоволствията от живота, подчертани от успешната му връзка с актрисата Джамила Джамил. Съответно и музиката е станала значително по-спокойна, красива и романтична. Далеч не можем да си говорим за изоставяне на корените, но се радваме да чуем изкуството на Blake в една по-премерена и достъпна форма.

Слушай в Spotify

Maggie Rogers – Heard It in a Past Life:

В дългоочаквания си дебютен албум за голям лейбъл, американката Maggie Rogers оставя фолк корените си в миналото. Нахъсана от топлата реакция на Фарел Уилямс, който преди години откри таланта ѝ , младата певица се опитва да пробие с приземена поп музика със силен инди вайб. Без да следва очакваните пътеки и да попада в капаните на индустрията, Rogers е записала изчистен и искрен албум, който вече си спечели изненадващ брой последователи.

Слушай в Spotify

Sharon Van Etten – Remind Me Tomorrow:

След четири години пауза, Sharon Van Etten се завръща с променено звучене. Акустичният минимализъм е захвърлен за сметка на бомбастично поп-рок звучене, което на моменти препраща към Bruce Springsteen, а в следващия – към Stevie Nicks. Макар и синглите да си остават най-добрата част от албума, Sharon несъмнено е спретнала един подобаващ саундтрак за всеки самопровъзгласил се хипстър.

Слушай в Spotify