Крайнодесни тролове подиграват гей лекар, защото е секси и носи харнес

Д-р Деметри Даскалакис, един от най-високопоставените служители на Белия дом, назначени да следят и реагират на епидемията от маймунска едра шарка, е подложен на подигравки от десни медии и тролове в Twitter, защото носи харнес и публикува свои снимки без риза в Instagram. Експертът по въпросите относно маймунската едра шарка Деметри Даскалакис дори е обвинен в сатанизъм.

В една от статиите, публикувани от Daily Caller, консервативен новинарски уебсайт, Даскалакис е критикуван за това, което репортерът определя като „нестандартна тактика„, за да накара ЛГБТ+ хората да се тестват за ХИВ и други полово предавани болести. The Caller обърна внимание на многото усилия, които Даскалакис е предприел, за да накара хората да се изследват за полово предавани болести, като например управлението на клиника за изследване за ХИВ и хепатит във фетиш клуб. Изданието отбелязва също така склонността му да носи „внушаващо доверие облекло“ и посочва, че той се е обличал в анцуг, за да доставя ваксини срещу менингит.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Спорът, както подобава, бързо се пренесе в Twitter, където един потребител на социалната мрежа заяви, че Даскалакис е „сатанист„, защото носел харнес с дизайн на петолъчка. За щастие, в дискусията имаше и много здрав разум, като мнозина се включиха в Twitter, за да споделят разочарованието си от това, че Даскалакис е затрупан с язвителни коментари за модните си решения и сексуалността си.

Пред The Advocate Даскалакис разказва за скандала: „Със сигурност не съм сатанист.“ На въпроса защо хората го смятат за такъв, Даскалакис отговаря: „Защото нося дизайнерски харнес на Зана Бейн.“ Скандала в интернет стигна дотам, че се наложи Даскалакис да заключи профила си в Instagram, защото десните тролове продължаваха да крадат личните му снимки в отчаяните си усилия да докажат, че не трябва да му се вярва. Независимо от това, което казват хората в социалните мрежи, Даскалакис запазва спокойствие и продължава с работата си.