КАКВО ГОВОРЯТ ТЕСТИСИТЕ ВИ ЗА ВАС?

Лесно е да забравим, че мъжкият пакет включва повече от пенис. Разбира се, той е главната атракция, но топките играят не по-малка роля в мъжката анатомия. Оказва се, че и техният размер има значение според скорошно изследване на Medical Daily.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

И така – какво говорят тестисите ви за вас? Големите топки повишават риска от сърдечни проблеми и изневери! Според тестовете с над 2800 мъже, момчетата с по-големи тестиси имат повишен шанс да развият сърдечно-съдови усложнения. Причината се крие в по-високото количество на хормона, създаващ тестостерона. Високите нива на тестостерон пък са свързани отдавна със сърдечни проблеми.

Според друго проучване на Университета в Осло, Норвегия, големите топки означават и повече изневери. Причината? Вероятно се крие в „оцеляване на най-добрия”, в което мъжките индивиди с много семенна течност искат да разпръснат семето си до колкото е възможно повече партньори.

На другият бряг – малкият размер на мъжкия скротум влия на качеството на съня. Сънните навици на 1000 мъже, заедно с размера на тестисите им и количеството сперма, са изследвали от университет в Дания. Нивата на сперма са с 29% по-ниски при мъжете, които страдат от инсомния или нямат качествен сън. А също така и техните тестиси са с 1.6% по-малки.