Пример за снимка

Новата колекция на H&M е вдъхновена от златните години на Холивуд

Ключови ежедневни модели контрастират с необикновени вечерни облекла в колекция пролет/лято 2023 г. на H&M Studio. Вдъхновена от златните години на Холивуд и съвременните популярни лица, колекцията съчетава познати кройки с феноменален блясък. Интересни вечерни облекла и страхотни връхни дрехи са съчетани с любими ежедневни кройки и аксесоари, придаващи характер. Колекцията H&M Studio S/S23 ще бъде налична ексклузивно на hm.com на 2-ри март.

Ключовите модели предизвикват вниманието със страхотен обем, изразен във феноменалните рокля, кожено яке и тренчкот. Ежедневният деним и модерните спортни облекла предлагат звезден стил без никакво усилие, а аксесоарите и бельото са перфектната основа на всяка визия. Якето без ръкави и дългата пола са изработени от органичен памук и памук, останал от предходно производство, а копчетата, с които са украсени, са стотици, зашити на ръка. Самите копчета са изработени от рециклирана пластмаса, получена от продължаващото партньорството на H&M Group със социалното предприятие Hasiru Dala Innovations.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

В съответствие с целите за устойчивост на H&M, всеки модел в колекцията е изработен от по-устойчиви материали, като органичен памук, рециклиран полиестер, кожа без хром и Naia™ Renew – специално влакно, произведено от 60% устойчиво добита дървесна маса и 40% сертифицирани рециклирани отпадъчни материали.

Модата този сезон носи дръзко настроение , затова за Studio S/S23 искахме да преминем границите по отношение на цвят и силует. В същото време компенсираме по-екстравагантните стилове вечерно облекло с наистина семпъл вечен стил, като кожено яке, което бихте могли да носите отново и отново“, казва Ан-Софи Йохансон, творчески съветник в H&M.

Този сезон дизайнерският екип беше завладян от идеята за модерна мегазвезда, която безпроблемно съчетава ежедневната визия с блясъка на червения килим. За днешните поколения, които прекарват по-голямата част от времето си в социалните мрежи, е важно винаги да изглеждат феноменално, затова създадохме колекция, която може да преминава от ден към вечер, без да прави компромис със стила”, казва Линда Викел, концептуален дизайнер за H&M Studio.