Как да бъдеш по-добър активен в леглото?

Активната роля по време на гей секс може би изглежда лесна, но тя върви ръка за ръка със своите особености и предизвикателства. Въпреки че сексуалната игра винаги е нещо вълнуващо, възможно е да не знаете от къде да започнете. Съществуват и някои грешни движения, които биха могли да наранят партньора ви и да направят изживяването неприятно. Това, обаче, не трябва да е причина за тревога – с малко практика и повече комуникация и доверие ще се превърнете в супергерой. Междувременно, ние сме насреща с няколко важни съвета:

Какво означава да си ‘активен’?

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Да започнем от самото начало. Активният е този, който прониква по време на сексуалния акт. Повечето хора свързват активните с качества, като доминантност и настойчиво отношение, но те не винаги отговарят на реалността. Ако сте активни и се очаква обмен на телесни течности е важно да се възползвате от предпазни мерки и да сте наясно със статуса си, когато става дума за сексуално предавани инфекции.

Как да знам, дали съм ‘активен’?

Добрата новина е, че всеки може да бъде ‘активен’. Колкото повече сексуален опит натрупате, толкова по-сигурни ще сте в ролята, която предпочитате. Някои предпочитат да са единствено активни, други предпочитат да са единствено пасивни, а трети харесват и двете и преценяват според партньора и настроението. Добър начин да разберете предпочитаната си роля е да експериментирате с партньор, на когото имате доверие и да прецените какво ви харесва.

Как да се подготвя за секс, когато съм ‘активен’?

Сексът се получава най-добре, когато предварително са обсъдени очакванията, границите и предпочитанията. Обсъдете какво ви харесва или за кое не сте сигурни, но искате да опитате. Препоръчително е пасивните да се погрижат за специфичната хигиена преди сексуалния контакт, особено ако е планиран анален секс. Разбира се, добре е и вие да сте се подготвили и да сте чисти, освен ако партньора не предпочита обратното. Добре е и да поддържате ноктите си къси, ако планирате да използвате пръстите си.

Как да се справя с тревожни мисли относно представянето ми като ‘активен’?

Ако сте активни за първи път, започнете бавно и не бързайте. Не очаквайте нещата да се случват, както в порно филмите още от първата минута. Приемете секса за градивен процес и постоянно комуникирайте с партньора ви и наблюдавайте как се чувства той. Вашето спокойствие е ключов елемент от успешното ви представяне, затова не се тревожете излишно. Ако ви е трудно да контролирате емоциите си, опитайте се да създадете отпускаща атмосфера с подходящо осветление и музика.

Къде се намира G-точката при мъжете?

Вероятно сте чували, че в дупето на мъжа има една специална точка, която е източник на удоволствие. Това е простатата. Понякога може да е трудно да я откриете с пениса си, но с пръстите ще се улесните значително. Добре е да започнете, като я откриете първи при самите вас. Използвайте лубрикант и намерете простатата, която обикновено е разположена на 5 см от ректума и е особено чувствителна на допир.

Аналният секс и предпазването от вируса ХИВ:

Малко аспекти от аналния секс са по-важни от познаването на статуса си. Изключително важно е участващите в сексуалния акт да са обсъдили състоянието си, когато става дума за сексуално предавани инфекции. Важно е да използвате мерки, чрез които да предпазвате сексуалното си здраве, независимо дали става дума за анален секс или други типове сексуален контакт. Презервативът намалява опасността от заразяването с инфекция, но те не са единствената опция. Някои гей мъже се доверяват на PrEP терапия, която предпазва от вируса ХИВ, дори когато не се използва презерватив, но за съжаление не дава сигурност срещу другите инфекции. Съществуват и хапчета (PEP), които могат да се приемат и един ден след сексуалния акт, в случай, че смятате, че сте били изложени на опасност.

Какво да правя, ако партньора ми усеща болка, докато съм ‘активен’?

Понякога аналният секс може да бъде болезнен и приятен едновременно, а за някои хора по-интензивните усещания са страхотно изживяване. При добра комуникация и повече внимание от ваша страна, контузиите не са толкова вероятни. Добра идея е често да питате партньора ви как се чувства, дали му харесва и т.н. Ако болката, обаче, е по-силна и партньорът ви не се чувства добре е добре да забавите или да спрете. Оставете на пасивния сам да определи дали и кога е добре да продължите. В някои случаи аналният секс може да доведе и до по-сериозни наранявания. Понякога това се случва дори когато сте внимателни и не означава, че не сте добри в леглото.

Как да запазя възбудата си по време на секс?

За някои хора е лесно да останат възбудени през целия сексуален акт, но при други ситуацията и възбудата може да варира. Съществуват няколко трика, които може да използвате в този случай – единият от тях е т.нар. cock ring/пенис пръстен, а друг е да намалите алкохола, тъй като той често оказва влияние. При някои хора помагат и лекарствата за мъжка потентност, но не ви препоръчваме да ги използвате без консултация с медицинско лице. В крайна сметка, ако не сте възбудени през цялото време, това не е края на света. Винаги може да извадите, да си отдъхнете, да се заиграете по други начини и после да продължите, когато се възбудите отново.

Автор: Мат Баум