Смей се с GLAS: Петя Савова

Билетите за първото куиър stand-up комеди шоу са официално разпродадени, а ние ви срещаме със следващия участник в знаменитата вечер.

  • Как би се представила на читателите на PROUD?

Казвам се Петя Савова и се занимавам с реклама от миналия век. Глобален криейтив директор съм на гейминг компания, която е трета в света. След работно време преподавам графичен дизайн с SoftUni. На година през курсове ми минават между 6-12 хиляди студенти. В свободното си време, може да ме хванете да се снимам в чужди клипове, малко Цитиридис, малко PUTCAST, да пия коктейлчета по светски ивенти или да водя монолог с кучето си Акира КуроСавова, защо не е ОК, да краде храна от бездомниците на “Кристал”. Ако искате да знаете повече за тази екстравагандза, just follow me @addicted2be в инстаграм.

 
L’N’Q: House & Disco
 
  • Какво те кара да се усмихнеш? А да се смееш с глас?

Хората винаги са ми били много интересни. Независимо дали във висшите им проявления или в глупостта. Тук включвам и моята собствена тъпотия, която embrace-вам всекидневно. Човек трябва да има най-много чувство за хумор спрямо себе си. Иначе, как би живял със себе си, ако си винаги сериозен, ако не се харесваш и осъзнаеш, че не може да избягаш от себе си? Ад на земята. А колко е хубаво, когато можеш да си признаеш и надсмееш, как виртуозно, с няколко грациозни пируета си се пребил пред някоя бамбина, която харесваш. И тя после ти превърже раните.

С Глас се смея, когато гледам ретро клипове с Тризначките. Тея мацорани трябва да са денонощно по телевизията. Впрочем нямам телевизор. И обожавам София Вергара.

  • Какво да очакват хората от първото куиър stand-up комеди шоу?

Да си подпикват в гащите и да се давят от смях. Носете си памперси и инхалатори. Животът в България, генерално е една голяма смешка, която може да накълцаш на хиляди парченца истина и да разкажеш в един стендъп не стига. Надяваме се това да е първият Queer stand up от много. Защото четиримата на сцената( Галя Петкова, Драго- Баго и Живко от ЕXE) имаме много какво да разкажем и когато Оля Малинова ти е продуцент, а Стоян Радев режисьор тоя контент става extremely hillarious. Ще се посмеем и после ще се оставим в нежните ръце на Жулиета Интергалактика и музиката, която ни е подготвила.

Тук е мястото да споделя, че средствата събрани от това събитие заминават директно за друзята на Прайда в Киев.

  • Защо е важно да се смеем?

За да не се превръщаме в зли хора! И без това търпим страшни безумия всеки ден, дали да ги приемем с негодувание или смях е въпрос на избор. Ще имаш безумно смешен ден или ще имаш безумен ден. Ти избираш. Аз си избирам да ми е хубаво. По възможност всеки ден.

Смей се с GLAS” се продуцира от Оля Малинова в партньорство с фондация GLAS. Цялата тази революция се случва с подкрепата на Стоян Радев.

Вратите отварят в 20:00 ч., начало – 21:00 ч. Елате навреме, за да ви е удобно. Стандартните билети не гарантират седящо място и гостите ще бъдат настанявани по реда на пристигане. Всички VIP билети са с гарантирано седящо място на маса/сепаре. Събитието е с LGBTQIA+ тематика и няма да се допускат лица под 18 години, поради експлицитното съдържание на темите.