КАК ДА ПРАВИМ ТРОЙКА?

Много двойки решават да изпробват тройки, за да раздвижат своя позаспал сексуален живот. Това може да бъде началото на нов етап в техните сексуални отношения или края на цялата връзка. PROUD.bg разкрива как да разберем дали „двама са малко – трима са много“.

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

Повдигане на темата

Повдигане на темата, че искаш да докараш друго момче във вашето легло, не е лесна работа. Споделянето на фантазии е добър начин за започване на разговора. Ако и гаджето ви има фантазии за секс с повече от един човек, тогава е по-вероятно и той да иска тройка. Освен това, споделяйки, че това е една от твоите фантазии, му позволяваш да разбере, че имаш интерес от тройка.

Какво става, ако той не е „За“?

Разбира се не винаги е толкова лесно. Експериментирането с тройки означава експериментиране с емоции и несигурност, които могат да са разрушителни за една връзка. Така че какво става, ако ти много искаш да го направите, а твоят партньор няма желание? „Зависи колко е важно за теб да направите тройка в сравнение с това колко държиш на приятеля си,“ казва здравния специалист Бари Дуайър. „Помисли защо го искаш? Важно е да си наясно с истинските причини защо го искаш, а той не. Тогава можеш да решиш дали можеш да постигнеш компромис или да прецениш, че не си заслужава да рискуваш връзката си.“

Правилата

Всяка двойка, която успешно е преминала през тройките в своята връзка предварително установява правила. Как да срещнете момчетата? Някои двойки решават, че това ще е нещо, което искат да правят само когато са на почивка, така че да не се смесва с ежедневния им живот. ОК ли е да се видите с момчетата отново? Какво става, ако това не работи за единия от вас? И докъде можете да стигнете? Секс? За всяка двойка е различно и понякога правилата биват нарушавани, така че трябва да се подготвени за това.

Къде да намерим третия също е важен фактор за успеха на тройката. „Ние се опитваме да намерим хора, към които и двамата сме поне малко привлечени и които са привлечени и към двама ни,“споделя един опитвал. „Би ни било трудно, ако третият очевидно харесва само единия от нас. Ние търсим някой, с който ще е забавно, и който осъзнава, че става въпрос просто за малко вълнуващ и развлекателен секс, нищо повече.“

3some

Какво става, ако всичко се обърка?

Тройките могат да бъдат вълнуващи, но със същия успех те могат да се превърнат в неприятно, застрашаващо връзката бедствие. Както един опитвал  разкрива: „Най-лошото беше, когато приятелят ми се изчука след като предварително се разбрахме, че няма да го прави. Аз бях наистина разстроен от това. Почувствах се предаден и за известно време не бях сигурен дали връзката ни ще оцелее. Преминахме през това в крайна сметка, но мина повече от година преди да опитаме отново. Сега се чувствам по-сигурен във връзката и мога да се отпусна и да се забавлявам в такава ситуация.“ Но историята не винаги има такъв розов край. Ето какво споделя друг „тройкаджия“: „Той предложи тройка с това момче. Гаджето му всъщност не беше в настроение, но с неохота се съгласи. Когато дойде време за действие, другото момче очевидно предпочиташе преди незаинтересованото гадже. Един месец по-късно гаджето му заяви, че той и другото момче са влюбени и че се изнася.“ За всички е важно да се чувстват част от действието и да не са изключени. И ако не работи за единия от вас, по-добре да спрете, без въпроси, просто поставете край.

Наистина ли е за вас?

Тройките във връзка не са за всеки. За всеки успешен случай изглежда има друг, който завършва в пламъци. За някой, тройките могат да доведат до нов аспект на сексуалните отношения: „Отварянето на връзката ни до тройки от време на време ме накара да се чувствам по-привлекателен и знам, че съм с приятеля ми, защото аз искам да бъде с него, а не защото не разполагам с други възможности.“

Така че каква е тайната на успеха?

Първо говорете за това и разберете какво всеки един от вас предпочита и какво не. И трябва да спазвате направените уговорки. Тройките могат да бъдат много забавни, но не си заслужават да рискувате връзката си.

ХИВ и отворени връзки

Знаете ли, че повечето хора са хванали ХИВ или от гаджето си или от редовния си секс партньор? Ако сте в отворена връзка или си играете с други момчета, важно е да използвате презервативи с всеки нов партньор. Също така е важно редовно да се тествате за ХИВ и други венерически болести.