PROUD.bg Review: Сатиричният поглед към шоубизнеса в „The Other Two“

Случва се на почти всеки съзряващ младеж – независимо, дали на 14, 16 или 18-годишна възраст. Един ден се събуждаш и осъзнаваш, че си по-голям от най-новия идол на тийнейджърите. Мислиш си колко скучен и малък е живота ти, докато междувременно някой по-умен, по-хитър и по-привлекателен от теб се радва на невероятна слава.

В същото положение са и Брук и Кери – главните герои в новия комедиен сериал „The Other Two“. Той е създаден от бившите сценаристи на известното американско предаване Saturday Night Live – Крис Кели и Сара Шнайдер и представлява сатиричен поглед към шоубизнеса, междупоколенчески коментар и семейна комедия, способна да те накара да се смееш истерично.

 
L’N’Q: House & Disco
 

Кери (Дрю Тарвър) и Брук Дюбек (Хелин Йорк) са брат и сестра, борещи се с трудния живот в Ню Йорк. Брук губи работата си на брокер, а Кери мечтае да бъде актьор, но е само сервитьор. Двамата нямат особен успех и с любовта – той е влюбен в хетеросексуалния си съквартирант, а тя току що се е разделила с приятеля си, който се опитва да пробие като дизайнер на обувки. Ключова за историята е и майката Пат (Моли Шенън) – вдовица с множество тайни. Животът на всички се преобръща, когато най-малкото дете в семейството – Чейс (Кейс Уолкър) се превръща в интернет сензация с неочакван музикален хит. В известен смисъл, неговата роля е минимална – той по-скоро се превръща в отправна точка на историята, а вътрешния му свят остава напълно непознат за зрителя до финала.

„The Other Two“ е изпълнен с комедийни препратки към популярната култура, които ще бъдат оценени от всеки ентъртейнмънт нърд (или почитател на SNL) – от предаването на Анди Коен по телевизия „Bravo“, през Бродуей мюзикъла „Funhome“, та чак до финалната сцена от „Призови ме с твоето име“. Играта на актьорите е на високо ниво, а макар и сериала да пародира индустрията, той не си позволява да бъде неуважителен към нито един от героите.

Ключов елемент в сюжета е междупоколенческото напрежение. След като Чейс става известен с песента си „Marry U at Recess“, той става не просто клиент, а и марионетка на новия си мениджър Стрийтър (Кен Марино), който издирва спешно новия си път към богатството. Семейството на момчето решава да се възползва по абсурдни начини от успеха му – постиженията на Чейз се превръщат в терапия за самотната майка и крайъгълен камък за кариерите на Брук и Кери.

„The Other Two“ прави интересен коментар към рекламната индустрия, която отваря обятията си за Кери, единствено, когато той претендира, че е хетеросексуален. Интернализираната хомофобия на героя често излиза на преден план. В една от сцените, след като Чейз записва песен за хомосексуалността на брат му, непознат го среща и казва „не знаех, че си гей“, при което той инстинктивно отговаря с „благодаря“, преди да се замисли за отговора си. Особено забавна е и серията, в която Кери трябва да натрупа определен брой последователи в Instagram, за да бъде нает на един от кастингите. За да постигне невъзможната задача, той решава да се сприятели с т.нар. instagays (гей модели/инфлуенсъри в Instagram), а контакта им с тях води до очаквани абсурдизми.

В същността си, „The Other Two“ е трагикомедия – смешните шеги в сериала са балансирани от драматични и реалистични сцени, които докосват сърцето. Сериалът, излъчван по Comedy Central е обновен и за втори сезон.