PROUD.bg Presents: Звуците на юли 2021

В месечната рубрика PROUD.bg подбира саундтрака на месеца aka новите музикални албуми, които в никакъв случай не трябва да пропускате. През юли се мъчихме да оцелеем под силното слънце, докато от колоните ни звучаха: 

Billie Eilish – Happier Than Ever:

 
L’N’Q: House & Disco
 

“Happier Than Ever” e повече от достойно продължение на “When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”, подчертаващо израстването на Billie Eilish като артист и като личност. Голяма част от поп елементите на дебюта са изместени от по-зряла и атмосферична музикалност, вдъхновена от ретро джаз влиянието на crooner-и като Frank Sinatra и Dean Martin, което все пак не означава, че феновете на звездата няма да получат и няколко неочаквани електронни завоя.

Слушайте „Happier Than Ever“ на Billie Eilish в Spotify.

Clairo – Sling:

22-годишната Clairo залага на интимна атмосфера, откровени текстове, красиви вокални хармонии и богати аранжименти във втория си албум „Sling“. Едва ли някой ще се изненада от страхотната продукция на Jack Antonoff, който на този етап се е превърнал в еталон за качество на музикалната сцена, но привидно срамежливата певица разгръща неочаквано таланта и потенциала си под неговото крило. Резултатът е поезия в ноти и един от най-завършените фолк албуми, които ще чуете през 2021 година.

Слушайте „Sling“ на Clairo в Spotify.

Dave – We’re All Alone In This Together:

Dave е артист, преминал през деветте кръга на ада, преди да получи признанието като един от най-талантливите рапъри на нашето време. Също като предшественика си „Psychodrama“ „We’re All Alone In This Together“ е нещо повече от поредния хип хоп албум. Аранжиментите продължават да бъдат все така въздействащи и драматични, а текстовете циментират мястото му на водеща сила, заслужаваща всяка възможна музикална награда. Надяваме се, че този път изкуството му ще достигне и до Грамитата.

Слушайте „We’re All Alone In This Together“ на Dave в Spotify.

Inhaler – It Won’t Always Be Like This:

Всеки уважаващ себе си инди рок фен ще получи душевен оргазъм от концертните химнове в „It Won’t Always Be Like This“, очевидно вдъхновени от и обединяващи енергията на Oasis и The Strokes. След години подготовка бандата надминава очакванията и ни поднася енергичен и хитов запис, който вероятно ще им осигури място на големите фестивални сцени. И докато се опитваме да открием баланс в преобърнатия ни свят, обещанието за едно по-добро бъдеще от Inhaler винаги ще тежи на мястото си.

Слушайте „It Won’t Always Be Like This“ на Inhaler в Spotify.

Yola – Stand for Myself:

Yola надгражда над качествата на дебютния си албум „Walk Through Fire“, като се затваря за втори път в студиото на култовия Dan Auerbach с редица соул ветерани. Този път чернокожата британка разширява хоризонта си и бяга от кънтри корените си с нахакани соул, фънк и дори диско композиции, сякаш извадени от богатата история на поп музиката. 70-те години оживяват в енергичния запис, а Yola преоткрива себе си като независима и уверена жена, готова да отстоява себе си.

Слушайте „Stand for Myself“ на Yola в Spotify.