PROUD.bg Presents: Звуците на януари 2020

В месечната ни рубрика, PROUD.bg подбира саундтрака на месеца aka новите музикални албуми, които в никакъв случай не трябва да пропускате. 2020 година започна неочаквано силно. Първият месец от годината ни даде няколко силни записа, които ще продължат да се въртят още дълго. Препоръчваме ви да усилите звука и да заглушите страничния шум с:

Halsey – Manic:

 
Банер Кабинет Дъга – 728×90
 

„Manic“ демонстрира естествената еволюция на самобитен музикант, който израства пред очите ни и решава да изостави временно амбициозните концепции, за да свали маската си и да разкаже своята истина пред света. Разнообразието от теми в албума бива отразено и чрез динамичните и ексцентрични стилистични промени в музиката. Halsey продължава да следва своя творчески път, напук на масовите очаквания и изискванията на индустрията. Третият албум на певицата от Ню Джърси обърква на първо слушане с хаотичния си колаж от теми и жанрове, но впоследствие слушателят бива окуражен да подреди сам пъзела на творбата и да осъзнае нейните достойнства и качества.

Слушай в Spotify

Kesha – High Road:

„High Road“ не успява да достигне нивото на изненадващия си предшественик „Rainbow“, но завладява с добро настроение и много характер. За ‘завръщане към корените’ и дума не може да става – Kesha си позволява да рапира в няколко от песните, но в емоционалното ядро на албума се опира отново на зрялото музициране, познато ни от по-късното ѝ творчество. Златната среда между миналото и настоящето пък е достигната в енергични поп парчета, които ще предизвикат търпението на по-консервативните.

Слушай в Spotify

Khushi – Strange Seasons:

След като подготвя композициите за дебютния си албум почти 10 години, Kalim Patel е готов да излезе от сянката на James Blake (с който работи за „Assume Form“ – един от албумите на 2019) и да представи музикалната си визия под псевдонима Khushi. В „Strange Seasons“ британецът си позволява да следва отъпкани пътеки, но това не му попречва да ни удави в меланхолия и атмосфера. Бъдещето изглежда истински вълнуващо за Khushi.

Слушай в Spotify

Lola Marsh – Someday Tomorrow Maybe:

Във втория си албум „Someday Tomorrow Maybe“ израелското инди поп дуо Lola Marsh изоставя дрийм поп влиянията си и се опира на винтидж похвати и саундтракова атмосфера. Влиянието на култови фигури като Lykke Li и Lana Del Rey прави впечатление моментално, но не отблъсква, а по-скоро допълнително наелектризира сетивата. Със завършен и красив запис като този Lola Marsh са готови да излязат извън границите на родната си страна и да завладеят западния свят.

Слушай в Spotify

Pet Shop Boys – Hotspot:

„Hotspot“ е най-слабия от трилогията записи на Pet Shop Boys, продуцирани от Stuart Price, но това не му пречи да впечатлява със собствени качества. Записът залита между магичната синтезаторна диско-хаус музика от 80-те и 90-те години и красивата баладичност. Типичното британско campy звучене трудно може да се обърка, а с 14 студийни албума зад гърба си и 34 години на музикалната сцена, дуото отказва да остарее.

Слушай в Spotify