PROUD.bg Presents: Звуците на март 2019

В месечната ни рубрика, PROUD.bg подбира саундтрака на месеца aka новите музикални албуми, които в никакъв случай не трябва да пропускате. 

 
L’N’Q: House & Disco
 

Ben Platt – Sing to Me Instead:

В дебютния си албум „Sing to Me Instead“, Ben Platt зарязва актьорското майсторство, с което ни е познат от  „Pitch Perfect“ и Бродуей пиесата „Dear Evan Hansen“, и го заменя със сурова емоционалност и искреност. Привидно комбинирал всевъзможните клишета на класическото singer-songwriter звучене, американецът успява да адаптира успешно гласа си към поп жанра и да се доближи до нивото на други открити гей изпълнители като Sam Smith и Calum Scott. Емоционалната наситеност довежда до най-отличителни резултати в откриващата „Bad Habit“ и експлозивната „Better“.

Слушай в Spotify

Billie Eilish – WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?:

Дългоочакваният дебютен албум на младата суперзвезда Billie Eilish оправдава очакванията и я нарежда сред най-надеждните млади изпълнителки на съвременната музикална сцена. „WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?“ е изпълнен с оригинална атмосфера, комбинираща мрачни звукови ефекти, подходящи за филм на ужасите, меланхолични изповеди в стил ранната Lana Del Rey и изненадващи танцувални забивки. Независимо, дали Billie надува самочувствието си в „bad guy“, тъгува по невъзможната любов в „wish you were gay“ или призовава кошмарни фобии в „bury a friend“, демонстрацията на артистична интелигентност струи от всяка секунда в албума.

Слушай в Spotify

Dave – Psychodrama:

Британският рапър Dave изненадва с един от най-смислените и съдържателни хип-хоп албуми от години насам. „Psychodrama“ надгражда над звученето на EP-то „Game Over“, което ни запозна с таланта на 20-годишния творец. Текстовете в концептуалния албум засягат сериозни теми като борбата с депресията („Psycho“), расовите динамики („Black“) и домашното насилие (сърцераздирателната „Lesley“), а разказваческия им стил допринася за катарзисното изживяване. Лирическото съдържание бива допълнено от емоционални и мрачни инструментали, демонстриращи и таланта на Dave зад пианото.

Слушай в Spotify

Hozier – Wasteland, Baby!:

С втория си албум, ирландският бард Hozier доказва, че не е еднодневка и успеха на дебюта му не е бил случаен. „Wasteland, Baby!“ е атмосферична творба, в която разнообразието говори само за себе си. Акустичните „As It Was„, „Talk“ и „Be“ са балансирани от стадионните „Nina Cried Power„, „To Noise Making (Sing)“ и „Dinner & Diatribes„. През 2019, Hozier отдава почит към любимите си активисти и музиканти, без да забравя да възпее и любовта като езически ритуал.

Слушай в Spotify

Sigrid – Sucker Punch:

„Sucker Punch“ е обещаващ поп дебют, даващ добро начало за кариерата на норвежката певица Sigrid. Непретенциозните и красиви аранжименти, личните текстове и изгладената продукция правят музиката лесна за слушане и подходяща за всякакви ситуации и моменти. Гласът на Sigrid изразява ясно нужните емоции – на моменти с впечатляваща агресивна дрезгавина, а в други – с въздействаща уязвимост.

Слушай в Spotify